Planul MACABRU al unui avocat care și-a ucis șeful celebru și și-a otrăvit colegii. S-a inspirat dintr-un serial de pe Netflix

Planul MACABRU al unui avocat care și-a ucis șeful celebru și și-a otrăvit colegii. S-a inspirat dintr-un serial de pe Netflix
Publicat: 05/04/2024, 23:50

Lin Qi, un miliardar chinez din domeniul jocurilor video, și-a lăsat amprenta prin scrierea romanului SF „Problema celor trei corpuri”, care a devenit un hit la nivel mondial.

După această carte, creatorii „Urzeala tronurilor” și Netflix au realizat un serial cu același nume care a devenit un real succes. Din păcate, însă, Lin nu a mai apucat să își vadă visul cu ochii, fiind ucis de unul dintre angajații săi, care a pus la care o crimă complexă, inspirată din alt serial de succes, „Breaking Bad”.

Lin avea 39 de ani când a fost ucis de Xu Yao, un avocat ambițios care l-a ajutat compania Yoozoo Games deținută de Lin să cumpere drepturile trilogiei de renume. După ce a intrat în conflict cu șeful lui, Xu i-a dăruit acestuia o sticlă cu ceea ce el susținea că erau pastile probiotice, dar care de fapt conțineau un amestec de toxine letale achiziționate de pe dark web („internetul întunecat”). Această crimă planificată cu foarte mare atenție, a captivat atenția publicului din China, fiind comparată cu povestea serialului Breaking Bad. Potrivit presei din China, Xu s-a pregătit pentru comiterea crimei amestecând și testând peste 100 de otrăvuri într-un laborator subteran improvizat, notează Digi24.

Criminalul a fost condamnat la moarte de un tribunal din Shanghai.

Cum s-a petrecut crima

Într-o seară din 2020, Lin se întorcea acasă când a început să se simtă rău. A mers la spital, unde starea sa s-a îmbunătățit, însă zece zile mai târziu, acesta a murit.

Specialiștii au găsit cel puțin cinci substanțe toxice în corpul său, inclusiv mercur și tereodotoxină, o substanță mortală produsă de peștele-balon.

La scurt timp, Xu a fost identificat ca fiind principalul suspect și a fost reținut.

Conform sentinței judecătorilor, Xu a avut o dispută cu Lin legată de probleme de management al companiei și a complotat să își otrăvească șeful folosind articole comestibile pe durata a două zile. Xu a otrăvit și băuturile din biroul altor doi colegi de-ai săi cu care intrase în conflict, ceea ce a făcut ca altor patru persoane să li se facă rău – cei patru au supraviețuit. În lunile ce au urmat după anunțul morții lui Lin, presa chineză a pus cap la cap întregul scenariu foarte detaliat – și terifiant – al crimei, care a presupus luni de pregătiri meticuloase din partea criminalului.

Xu era un mare fan al serialului Breaking Bad, în care este vorba despre un profesor de chimie care începe să producă și să vândă metanfetamină după ce află că are cancer. Astfel, Xu și-a construit un laborator într-o suburbie a orașului Shanghai și a cumpărat peste 100 de substanțe toxice de pe internet cu care a început să facă experimente. El testa otrăvurile rezultate pe pisici, câini și alte animale de companie. Apoi, Xu a făcut pastile care conțineau substanțele letale, pe care apoi le-a oferit drept cadou lui Lin, căruia i-a spus că sunt „pastile probiotice”.

Xu, un cunoscut avocat care a studiat în Franța și SUA și a lucrat 10 ani pentru un conglomerat multinațional chinez, a fost adus de Lin pentru a obține drepturile pentru adaptarea cinematografică a poveștii, care fuseseră cumpărate de niște afaceriști chinezi în 2009. Xu a reușit să obțină aceste drepturi, dar a fost mai apoi trecut cu vederea de Lin în privința unor proiecte importante, care au fost încredințate unui alt director, Zhao Jilong – unul dintre colegii pe care Xu i-a otrăvit mai apoi. Concentrația de mercur din corpul lui Zhao era de 10 ori mai mare decât nivelul sigur, potrivit presei chineze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto