Ce l-a omorât, de fapt, pe Costel CORDUNEANU. „Ajunsese să cântărească numai 35 de kilograme!”

Ce l-a omorât, de fapt, pe Costel CORDUNEANU. „Ajunsese să cântărească numai 35 de kilograme!”
Publicat: 16/04/2024, 07:00
Actualizat: 16/04/2024, 13:06

Costel Corduneanu a murit după o lungă suferință provocată de problemele de natură cardiacă. În ultimii ani, fostul interlop trăia un adevărat coșmar, în condițiile în care primise un diagnostic cumplit și trăia, fiecare zi, cu perspectiva morții iminente.

Provenit dintr-o familie grea, cu 11 copii, Costel Corduneanu a reușit să performeze ca sportiv. Cu toate că era un bărbat mărunt din punct de vedere fizic, acesta s-a impus ca luptător, unde, ca senior, a evoluat la categoriile 48 și 52 de kilograme.

După ce a renunțat la sportul de performanță, Costel Corduneanu s-a angajat în Poliție, unde a avut gradul de plutonier. Undeva în cursul anului 1991, acesta ar fi fost dat afară după ce, cu toate că purta haina statului, ar fi comis o tâlhărie.

Rămas fără serviciu, ieșeanul a ales o viață de proscris, iar în câțiva ar fi ajuns unul dintre liderii importanți ai lumii interlope din Iași. Notorietatea i-a permis acestuia să-și extindă aria de relații în mai multe județe și în București, unde a devenit unul dintre apropiații lui Nuțu Cămătaru.

Surse din anturajul fostului lider interlop au dezvăluit, pentru Gândul, că sănătatea acestuia ar fi început să dea semne de șubrezeală încă de ani buni, din cauza efortului depus ca sportiv de înaltă performanță, care îi mărise inima. Totodată, Corduneanu ar fi trecut și printr-o depresie provocată de divorțul cerut de prima lui soție, Alina.

Ofertat de mafia rusă

Chiar și așa, imaginea publică a lui Costel Corduneanu era cea a unui interlop periculos, care învârtea sume mari de bani. Sursele citate au precizat că, în mare parte, fondurile de care dispunea fostul luptător proveneau din traficul cu țigări de contrabandă.

În acest context, ieșeanul ar fi intrat în contact cu unii membri ai mafiei ruse din Republica Moldova, care i-ar fi propus să accepte titlul de hoț în lege, adică membru cu drepturi depline și să devină reprezentatul în România al temutei organizații transfrontaliere.

În ultimii ani, problemele cu inima s-au agravat, mai ales că nopțile pierdute în diferite restaurante i-au crescut foarte mult nivelul de colesterol. Astfel, sângele lui se îngroșa, iar venele se blocau des, astfel că ajunsese să trăiască cu nu mai puțin de șase stenturi la inimă.

În paralel, în viața bărbatului se adunau necazurile, în sensul în care frații acestuia începuseră să nu-l mai asculte, iar afacerile mergeau prost.

Internat la Institutul Inimii

Foarte stresat, liderul clanului Corduneanu a început să se simtă foarte rău, iar diagnosticul medicilor a fost unul cumplit. Specialiștii i-au spus că, dacă nu-i schimbă inima, o moarte prematură este inevitabilă.

Bolnavul ar fi fost ajutat, spun sursele Gândul, de unii prieteni pe care îi avea la Federația Română de Lupte, care l-ar fi ajutat să se interneze la Institutul Inimii de la Târgu Mureș. Aici, medicii i-ar fi găsit o inimă, dar care, din păcate pentru el, s-ar fi dovedit incompatibilă.

În ultimele zile de viață, acesta ar fi fost vizitat de frații săi și de prietenii apropiați.  Cu o hemoragie internă și o greutate ajunsă la doar 35 de kilograme, Costel Corduneanu a intrat în comă, iar luni dimineață organismul său a cedat. Medicii nu l-au mai putut readuce la viață.

CITIȚI ȘI:

Adrian „Beleaua” Corduneanu, primul mesaj după moartea fratelui său, Costel Corduneanu: „Ești iubit de toată lumea, LEGENDA noastră”

A murit Costel Corduneanu, unul dintre legendarii interlopi ai României! A reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice

Ce AVERE avea, de fapt, Costel Corduneanu. Câți bani a strâns „Stăpânul Moldovei”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto