Prima pagină » Sănătate » De ce nu trebuie să SPELI carnea de pui înainte de a o găti. Puțini știu acest lucru!

De ce nu trebuie să SPELI carnea de pui înainte de a o găti. Puțini știu acest lucru!

De ce nu trebuie să SPELI carnea de pui înainte de a o găti. Puțini știu acest lucru!
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Facebook

Mulți oameni consideră că spălarea cărnii de pui este un pas important în procesul de pregătire a alimentelor. Totuși, experții în domeniul sănătății alimentare avertizează că această practică ar putea avea consecințe negative asupra sănătății noastre.

Atunci când vine vorba de gătit, toți ne dorim să acordăm o atenție sporită igienei. Totuși, puțini sunt cei care știu de ce nu trebuie să spălăm carnea de pui înainte de gătire.

Motivul pentru care nu ar trebui să speli carnea de pui

Conform specialiștilor, spălarea cărnii de pui poate crește riscul contaminării cu bacterii periculoase precum Salmonella și E. coli. În timpul procesului de spălare, aceste bacterii pot fi răspândite în chiuvetă, pe suprafețele din bucătărie și chiar în alte alimente, crescând riscul de îmbolnăvire atunci când carnea este consumată crudă sau insuficient preparată termic.

De asemenea, spălarea cărnii de pui nu este eficientă în eliminarea bacteriilor. Temperaturile ridicate necesare pentru a distruge aceste organisme patogene sunt atinse doar în timpul gătirii. Prin urmare, spălarea cărnii de pui poate oferi o falsă senzație de siguranță, deoarece bacteriile rămân prezente pe suprafața cărnii și pot fi transferate în alte alimente sau în mediul înconjurător.

Recomandările specialiștilor

Specialiștii recomandă în locul spălării cărnii de pui să se folosească tehnici adecvate de preparare și gătire, cum ar fi gătirea la temperaturi suficient de ridicate pentru a distruge bacteriile. De asemenea, este important să se evite contaminarea încrucișată prin separarea cărnii crude de alte alimente și suprafețe în bucătărie.

Renunțarea la spălarea cărnii de pui poate contribui la reducerea riscului de îmbolnăvire și la menținerea unui mediu de gătit mai igienic în bucătărie. Este esențial să ne educăm și să respectăm practicile corecte de preparare a alimentelor pentru a asigura siguranța și sănătatea noastră și a celor dragi.

Vă recomandăm să citiți și:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
De ce poți simți singurătate chiar și atunci când ai prieteni și cum poți restabili legăturile?