Dosar penal după lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini”. Doi jurnaliști, sechestrați în timpul „evenimentului privat”

Dosar penal după lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini”. Doi jurnaliști, sechestrați în timpul „evenimentului privat”
Publicat: 11/05/2024, 12:26
Actualizat: 11/05/2024, 12:35

Oamenii legii au deschis un dosar penal după lansarea cu scandal a candidaturii lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini”, pentru un nou mandat de la președinte al Consiliului Județean Prahova, chiar în sediul instituției. La „evenimentul privat” au fost chemați polițiștii la un apel care semnala încălcarea controlului judiciar de către Iulian Dumitrescu, dar și pentru a verifica sesizarea a doi jurnaliști care reclamau că nu sunt lăsați să iasă din clădire.

Scandalul de la lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu, supranumit „Baronul Lamborghini”, de vineri, s-a soldat cu o anchetă penală. Președintele ales al CJ Prahova este suspendat din funcție, după acuzațiile din dosarul de corupție. Mai concret, el este acuzat de procurorii DNA de luare de mită și fals în declarații într-un alt caz care are legătură cu patronul unei firme cu contracte de la CJ.

Lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu a fost urmată de un scandal fără precedent în Prahova. În Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ, închiriată de PNL pentru organizarea lansării candidaturii lui Dumitrescu, nu a avut voie decât o parte a presei. Jurnaliștii neagreați au fost ținuți cu forța afară din sală, iar unii dintre aceștia au avut parte de un comportament abuziv din partea paznicilor, care i-au închis pe un hol de la intrarea B a clădirii.

Jurnaliști lipsiți de libertate

Oamenii legii au anunțat că după „evenimentul privat”, chiar din sediul instituției, s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, în mod ilegal, urmând ca cercetările sa fie desfășurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Potrivit acestora, vineri seara, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați de către o femeie, în calitate de jurnalist, cu privire la faptul că ar fi intrat în sediul unei instituții publice din municipiul Ploiești și nu i s-ar mai fi permis să iasă din clădire.

„Din verificări, a reieșit faptul că în jurul orei 19.00, în contextul lansării candidaturii membrilor unui partid politic, aceasta ar fi pătruns în incinta instituției, ulterior având un conflict spontan cu agenții de pază ai instituției. În urma acestui conflict, atât ei cât și unui alt bărbat, având aceeași calitate, cu care aceasta se afla, le-ar fi fost încuiată ușa de acces, de către agenții de pază, nemaiputând să iasă din clădire”, au transmis anchetatorii, printr-un comunicat de presă.

Este vorba de un reporter al site-ului de știri local ziarulincomod.ro și operatorul postului de televiziune România TV, care au fost sechestrați pe un hol din Palatul Administrativ din Ploiești în timpul lansării candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, fiind ținuți închiși în mod abuziv aproximativ zece minute.

PSD: „Această acțiune de intimidare și încălcare flagrantă a democrației este inacceptabilă”

Incidentul a fost condamnat de reprezentanții PSD Prahova, competitorii politici ai lui Iulian Dumitrescu.

„Astăzi, baronul Iulian Dumitrescu a săvârșit o fapta extrem de gravă, sechestrând jurnaliștii prezenți la o conferință a PNL Prahova! Reporterul Ziarului Incomod, Oana Stoica și cameramanul unui post național de televiziune au fost încuiați, la comandă lui Dumitrescu, într-o încăpere, pentru a nu participa la evenimenul de partid la care au fost invitați doar jurnaliștii „de casă” ai PNL, cei doi fiind eliberați cu ajutorul Poliției! Această acțiune de intimidare și încălcare flagrantă a democrației este inacceptabilă și trebuie condamnată fără echivoc”, se arată în comunicatul PSD.

Totul s-a petrecut în timp ce un echipaj de poliție a fost solicitat să intervină la un apel prin care o persoană semnala că Iulian Dumitrescu încalcă măsura controlului judiciar cînd a intrat în sediul CJ Prahova. Reclamația nu a avut însă urmări penale, pentru că președintele suspendat al CJ Prahova nu are interdicție de a intra în clădire, ci de a conduce instituția.

„Astăzi, 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns în incinta unei instituții publice, fără a avea acest drept. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit faptul că bărbatul în cauză nu are interdicție de a pătrunde în instituția în cauză. De asemenea, tot din verificări a reieșit faptul că sala a fost închiriată de către un partid, în incinta acesteia având loc o ședință privată. În cauză, apelanta a fost îndrumată să se adreseze Biroului Electoral Prahova”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al IJP Prahova.

Citiși și:

Liberalul Iulian Dumitrescu, cap de listă și la CJ Prahova, și la DNA. Dosarul său este prioritate zero pentru procurorii anticorupție

Baronul Iulian Dumitrescu a încălcat controlul judiciar! IMAGINI-BOMBĂ de la ”ședința” din cafenea cu vicele Consiliului Județean Prahova

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O femeie din SUA, condamnată din greşeală pentru crimă, a stat 43 de ani după...
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Comoara ascunsă a României. Au fost chemați soldații să o protejeze
Cea mai mare capcană. Ce se întâmplă cu mesajele șterse din telefon
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×