Ce s-a întâmplat cu bijuteriile de 350.000 de euro furate de la soția milionară a subprefectului Capitalei. Acum nu se mai poate face nimic

Publicat: 17/05/2024, 07:00

Mai multe bijuterii cu diamante, în valoare de 350.000 de euro, care îi aparțin soției subprefectului Capitalei, Marian Preda, nu au mai fost recuperate niciodată, deși au fost furate încă din toamna lui 2022. Anchetatorii bănuiesc faptul că podoabele, adevărate opere de artă, ar fi fost distruse de membrii grupării de hoți.

Acum mai bine de un an și jumătate, Cristina Preda a descoperit că cineva i-a furat din casă mai multe bijuterii din aur, cu diamante. Încă de la început s-a stabilit că principalul suspect este menajera soților Marian și Cristina Preda, o femeie originară din Filipine.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul,  că femeia ar fi furat, inițial, o singură brățară, pe care ar fi dus-o la o casă de amanet din centru. Acolo, bijuteria ar fi fost evaluată de un bărbat care și-a dat seama imediat că este furată, dar a realizat, totodată, că filipineza are potențial să facă rost și de altele.

Ca urmare, spun sursele citate, acesta a reușit să o seducă, iar pentru scurtă vreme asiatica a trăit cu impresia că este iubita lui. În aceste condiții, filipineza i-ar fi adus mai multe obiecte de mare valoare, cu diamante, ultima dintre ele fiind livrată la data de 25 noiembrie 2022.

Cristina Preda a mers disperată la Poliție, însă, deși polițistul de caz, un ofițer al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ilfov, ar fi știut încă de la început cine a luat bijuteriile și, mai ales, unde se află, niciuna dintre podoabe nu a fost recuperată.

Menajera filipineză a dispărut fără urmă

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că filipineza a fost propusă pentru arestare, însă magistrații au considerat că este suficient ca femeia să primească doar control judiciar. În consecință, suspecta principală a dispărut fără urmă, soartă pe care au avut-o și bijuteriile de 350.000 de euro furate de la soția subprefectului Marian Preda.

Sursele citate presupun că, deși erau adevărate opere de artă, bijuteriile ar fi fost topite, pentru ca diamantele să poată fi vândute separat. În acest sens, anchetatorii presupun că pietrele scumpe ar fi ajuns la un samsar de obiecte de valoare din Timișoara, cunoscut sub numele de Manu.

Într-un interviu acordat, pentru Cancan, Cristina Preda a explicat la cine ajunseseră podoabele cu diamante și cum a ajuns ca, din victimă, să fie amenințată de răufăcători, cu procurorii DNA.

La o lună și jumătate după ce a descoperit jaful, femeia le-a povestit jurnaliștilor de la Cancan cum a încercat un anumit Sebastian Dobrescu, care primise calitatea de martor în dosar să vândă una dintre bijuteriile furate.

„Sebastian Dobrescu a încercat să-mi vândă brățara la mai multe persoane după ce a ajuns și în posesia lui adusă chiar de prietenul său, Sorin Vlădan, proprietarul casei de amanet unde au ajuns bijuteriile mele provenite din furt!”, a declarat femeia pentru publicația citată.

Amenințată cu procurorii DNA

Cristina Preda mai povestit că brățara ART DECO, care în cadrul unei licitații poate ajunge, chiar și la 300.000 de euro, a ajuns inclusiv în casa lui Sebastian Dobrescu, care a încercat să o vândă, nedorind să plătească prețul solicitat de Sorin Vlădan.

„Sunt, însă, puțin intrigată de implicația domnului Sebastian Dobrescu, un domn care are mai multe dosare de urmărire penală. Este, totodată, cunoscut din dosarul lui Maximilian Bălășescu, cel cu Oana Zăvoranu, cu cazul vrăjitoarelor, se știe despre acest dosar. Acest domn are calitate de martor în dosarul meu. Mai mult de atât, la acest domn, brățara din 1930 cu smaralde de Columbia, a fost adusă de către Sorin Vlădan spre vânzare. I-a fost adusă acasă.

Acest domn a chemat mai multe persoane care au vizionat, inclusiv fizic și prin WhatsApp, brățara și poze cu brățara și cine mai știe… poate și restul bijuteriilor. El, la rândul lui, a încercat să o vândă. Inițial, din ce am înțeles, Sorin Vlădan, proprietarul casei de amanet unde mi-au fost duse bunurile furate, i-a adus-o pentru a fi cumpărată. Făcând o ofertă prea mare Sorin Vlădan către Sebastian Dobrescu, nu a vrut să o cumpere și a încercat să o vândă la rândul lui”, a declarat Cristina Preda, pentru Cancan.

Tot în cadrul interviului amintit, victima a mai relatat și faptul că, la un moment dat, Dobrescu ar fi început să o amenințe că va muta dosarul de la Poliție la DNA și că va fi acuzată de șantaj.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Scandal la o casă de amanet din Capitală. Bijuterii în valoare de 300.000 de euro care ar fi fost furate de menajeră au dispărut fără urmă

SUPER-EXCLUSIV. Un celebru milionar român a fost prădat de menajeră și șofer! I-au furat o avere colosală! Cum au plănuit ”Jaful secolului” în lumea colecționarilor de artă

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Imagini dramatice cu parașutiști ruși vânați în câmp deschis de un blindat Bradley ucrainean
Cum arată cel mai spectaculos loc din România? Traseul de 12 km oferă peisaje de...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
Detalii cutemurătoare ies la iveală în cazul tinerilor înghițiți de viitura din Italia! Ce au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se face radierea auto din oficiu?
Bărbia îl dă de gol pe Putin? Preşedintele rus, acuzat că îşi foloseşte sosiile la...
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
INTRĂ BANII direct pe card. Cererile pot fi depuse până la data de 7 IUNIE
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu...
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Oceanul subteran de pe Pluto este cu 8% mai dens decât mările de pe Pământ
×