Mărturii despre ultimele zile din viața actorului Costel Constantin.Afectat de pierderea soției și cu probleme de sănătate, i s-a făcut rău și a căzut

Mărturii despre ultimele zile din viața actorului Costel Constantin.Afectat de pierderea soției și cu probleme de sănătate, i s-a făcut rău și a căzut
Costel Constantin și soția sa, Mihaela, au fost împreună peste 50 de ani, iar moartea femeii iubite l-a marcat profund pe marele actor
Publicat: 23/05/2024, 09:30
Actualizat: 31/05/2024, 11:53

Costel Constantin, actorul generației de aur, cu o carieră de excepție în teatru și film, care s-a retras de pe scena Teatrului Național anul trecut, după 60 de ani în care a întruchipat roluri memorabile din dramaturgia românească și universală, a părăsit miercuri și scena vieții. Avea 81 de ani și o mare durere în suflet, pe care o purta de aproape un an și care i-a șubrezit sănătatea. 

  • De când o pierduse pe soția sa, Mihaela, actorul Costel Constantin suferea enorm. Prietenul său de-o viață, actorul Virgil Ogășanu, care și-a pierdut și el soția în urmă cu mai bine de un an, era cel care îi ridica moralul ori de câte ori vorbeau la telefon.
  • Costel Constantin suferea de diabet, iar vineri, cu doar câteva zile înaine să moară, a mărturisit pentru Gândul că i s-a făcut rău, a căzut și s-a rănit în zona feței. Fiul său vitreg, Vlad, de profesie medic, era cel care avea grijă de marele actor.

Nimic nu reușea să-i aline durerea intensă care îi măcina sufletul de la dispariția femeii iubite, alături de care a trăit mai bine de 50 de ani. Momentul în care Mihaela a murit îi era atât de puternic întipărit în minte, încât îl relata, printre lacrimi, cu aceeași durere ca și cum tragedia s-ar fi întâmplat cu doar o zi în urmă.

De când a renunțat la actorie, cu aproape un an în urmă, când pe scena Naționalului a fost pentru el ultima reprezentație a spectacolului ”Omul care a văzut moartea”, în care avea rolul principal, maestrul Costel Constantin nu mai ieșea din casă decât foarte rar, iar atunci, doar dacă avea de rezolvat treburi administrative.

Costel Constantin a rezistat aproape un an după ce și-a pierdut marea iubire

Actorul Costel Constantin nu s-a împăcat niciodată cu ideea morții soției sale, Mihaela. Marele actor era încă dărâmat sufletește după decesul femeii iubite, în urmă cu aproximativ un an.

Vorbea despre ziua în care o pierduse ca și cum totul s-ar fi întâmplat cu doar o zi în urmă. Povestea, printre lacrimi, despre cum a trăit acea zi tragică, despre cum a trecut în doar câteva secunde de la iluzia că Mihaela nu murise la deziluzia realității, care îi ciopârțise sufletul.

”Eram în pat cu ea. A murit în somn. Când a venit salvarea și i-au luat pulsul, medicul mi-a spus că a murit, dar atunci ea s-a mișcat. I-am spus uite, uite, a mișcat, dar medicul mi-a spus: «Domnule Constantin, a murit, este doar un spasm post mortem»”, povestea, printre lacrimi, marele actor, pentru Gândul, într-o discuție din urmă cu câteva zile.

Era îngrijit de fiul său vitreg, de profesie medic

Maestrul îl pomenea deseori în discuții pe fiul său vitreg, Vlad, medic chirurg la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, care se îngrijea de el.

Diabetul pe care l-a făcut pe fondul stresului după pierderea soției sale îi crea cele mai multe necazuri, iar de foarte mult timp, nu mai părăsea apartamentul în care locuia decât pentru treburi urgente, de obicei administrative, care necesitau prezența lui.

Cu cinci zile înainte să moară, Costel Constantin a povestit pentru Gândul că, în luna februarie, i s-a făcut rău în casă și a căzut. Episodul s-a repetat săptămâna trecută, când s-a prăbușit dintr-o dată la pământ, dar de data aceasta se rănise destul de rău în zona feței.

Maestrul ne promisese că săptămâna aceasta ne va primi la el acasă pentru a filma un interviu pentru podcastul ”Altceva”, realizat de Adrian Artene. Din cauza accidentului pe care l-a suferit în propria locuință, s-a scuzat atunci că va trebui să amânăm filmarea până când rana pe care o suferise la față se va vindeca.

Actorul Virgil Ogășanu îi ridica moralul

Dacă fiul său vitreg avea grijă ca părintelui său să nu-i lipsească nimic, în condițiile în care acesta nu ieșea din casă, dar și de sănătatea sa, de bunăstarea sufletului său se ocupa unul dintre vechii săi prieteni, care îi înțelegea suferința pierderii femeii iubite. Este vorba despre actorul Virgil Ogășanu, a cărui soție, actrița Valeria Ogășanu, a decedat în februarie 2023. În urma decesului soției sale, și Virgil Ogășanu s-a retras din viața publică, la casa pe care o are la Cornu.

Cei doi mari actori obișnuiau să vorbească la telefon, iar Virgil Ogășanu încerca să-și încurajeze prietenul, care se simțea singur după moartea Mihaelei, sufletul său pereche.

Deși extrem de afectat de moartea femeii pe care o adora și dincolo de moarte, maestrul avea o vagă consolare în toată această tragedie care l-a pus la pământ și psihic, și fizic: faptul că soția sa murise în somn și nu suferise.

Actorul va fi înmormântat alături de soția sa

Costel Constantin avea doi băieți: Vlad și Tudor. Vlad este fiul Mihaelei din prima căsnicie. El e medic chirurg la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” și era foarte apropiat de actor.

Tudor este fiul din prima căsătorie a marelui actor cu Sânziana. Tudor a jucat rugby timp de 10 ani în Franța și acum lucrează în marketing la clubul sportiv pe care îl deține soția sa, iar în paralel are și alte afaceri.

Marele actor și fiul său biologic nu au avut o relație prea apropiată, după ce Costel Constantin a divorțat de prima lui soție. În schimb, actorul avea o slăbiciune pentru nora lui, Cristina, iar cei doi se înțelegeau foarte bine.

Tudor Constantin nu-și mai văzuse tatăl în ultima vreme și vorbeau destul de rar la telefon. În schimb, soția sa păstra constant legătura cu marele actor.

Costel Constantin, alături de fiul său biologic, Tudor, și de soția acestuia, Cristina (foto: arhivă personală)

”Nu știu cum s-a întâmplat. Știam că nu se simte bine, dar știam că este acasă, nu la spital. Comunicam foarte mult prin telefon. Băiatul meu cel mic, Răzvan, care are 13 ani, l-a moștenit, este și el actor. Ne-a spus că de ce nu l-am dus la Costel, că el acum nu mai are bunic. Cred că, după ce a căzut, a făcut un AVC. Nu cred că va fi depus în foaierul TNB, pentru că știu că nu-și dorea asta. Va fi înmormântat alături de Mihaela, la Cimitirul Sfânta Vineri”, ne-a declarat, printre lacrimi, Cristina Constantin.

În octombrie ar fi împlinit 82 de ani

Costel Constantin a urcat, în vara lui 2023, pentru ultima dată pe scena Teatrului Național, pentru a juca în spectacolul de adio, intitulat „Omul care a văzut moartea”, în regia lui Dan Tudor.

În 2021, i s-a decernat Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră. Pe 20 octombrie, actorul ar fi împlinit 82 de ani.

Costel Constantin și soția sa, Mihaela, s-au cunoscut în 1971. Mihaela lucra la Athénée Palace, la recepție, și era căsătorită pe atunci cu regizorul de radio Dan Puican. Marele actor își diviniza soția și spunea că întâlnirea cu ea a fost marele său noroc în viață.


CITEȘTE ȘI:

Marele actor Costel Constantin a murit! Doliu URIAȘ în lumea teatrului!

Artiștii din România deplâng MOARTEA actorului Costel Constantin: „O viață exemplară în slujba scenei și ecranului românesc”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O femeie din SUA, condamnată din greşeală pentru crimă, a stat 43 de ani după...
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
Cea mai mare capcană. Ce se întâmplă cu mesajele șterse din telefon
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×