Prima pagină » Actualitate » Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat

Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat

Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat
Cozonac tradițional / sursă foto: Shutterstock

Gospodinele din Moldova utilizează un anumit ingredient pentru a prepara un cozonac pufos și fraged. Acesta este adăugat în aluat, iar preparatul dulce și tradițional va ieși perfect.

Anual, mulți cetățeni români pregătesc preparate tradiționale, dar și deserturi care să încânte papilele gustative ale tuturor. Pe listă se află și tradiționalul cozonac, apreciat chiar și de turiștii străini care ne vizitează țara. Însă, cum prepari cel mai pufos, dar și fraged cozonac? Secretul ar fi deținut de gospodinele din Moldova!

Există o multitudine de rețete de cozonac, în funcție de influențele și datinile locale sau de preferințele fiecăruia. De exemplu, vezi AICI o rețetă tradițională de cozonac cu nucă. AICI afli ce tip de făină să utilizezi pentru un aluat perfect de cozonac.

Vezi și Tradiții și superstiții de la masa de Crăciun, pentru belșug și bunăstare. Ce nu trebuie să-ți lipsească din casă

Ce să adaugi în aluat pentru a pregăti un cozonac pufos

Se cunoaște faptul că gospodinele din Moldova utilizează anumite ingrediente pentru ca preparatele de sărbători să iasă perfecte și gustoase. De data aceasta, în atenție se află tradiționalul cozonac. Pentru ca aluatul pentru cozonac să fie pregătit corespunzător, iar acesta să rămână moale și pufos, se folosește smântână în compoziție. De asemenea, folosesc și lapte gras, arată Fanatik.

Laptele trebuie să fie călduț, atunci când este adăugat peste celelalte ingrediente care urmează să fie amestecate. Laptele nu trebuie să fie deloc fierbinte. Acesta va ajuta drojdia să se activeze.

Totodată, pentru ca rețeta de cozonac pufos să iasă ca la carte, ar trebui utilizate produse cât mai calitative. De altfel, pentru un aluat aerat, dar gustos, amestecă drojdia cu zahărul, apoi adaugă-l în bolul cu făină. Aluatul trebuie să fie frământat cât mai bine, apoi să fie lăsat la dospit. Nu uitați că aluatul trebuie să aibă o textură elastică și să nu se lipească de mâini sau de bol / suprafața de lucru.

Sursă foto: Shutterstock

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Știri false despre „alimente contaminate din Ucraina” se răspândesc în mediul online din Polonia
Digi24
Cea mai mare problemă cu care se va confrunta noul primar al Bucureștiului. „Nu e normal să nu ai căldură iarna. E strigător la cer”
Cancan.ro
BREAKING | Anunț de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu! Familia antrenorului a venit de urgență în țară
Prosport.ro
FOTO. Catrinel Menghia și Diana Munteanu, vizite în apartamentul lui Adi Mutu: „Mi-a spus să-i zic că sunt vărul lui”
Adevarul
Britanicii susțin că România și Danemarca sunt în primejdie. Expert român: „Pericolul real există și se manifestă deja”
Mediafax
Veste bună! Sumele pentru unele beneficii sociale, virate în avans de ANPIS. Când vor ajunge banii la beneficiari
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Cele trei puncte la care țarul nu va renunța. Consilierul lui Putin dezvăluie liniile roșii peste care Rusia nu va trece
Cancan.ro
Totul despre Cristina Simona Ciucu, soţia primarului Capitalei. Ce firmă deține împreună cu Ciprian Ciucu
Ce se întâmplă doctore
Transformarea uluitoare a prezentatorului celebru, după ce a slăbit spectaculos! Acum e alt om, abia l-au recunoscut apropiații
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
E legal să oprești cu avariile în fața unei farmacii sau brutării? Răspunsul oficial
Descopera.ro
Ce spune ȘTIINȚA despre oamenii care ADORĂ sensurile giratorii?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Furnicile au o abilitate uimitoare de „a mirosi” moartea