Prima pagină » Actualitate » Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat

Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat

Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat
Cozonac tradițional / sursă foto: Shutterstock

Gospodinele din Moldova utilizează un anumit ingredient pentru a prepara un cozonac pufos și fraged. Acesta este adăugat în aluat, iar preparatul dulce și tradițional va ieși perfect.

Anual, mulți cetățeni români pregătesc preparate tradiționale, dar și deserturi care să încânte papilele gustative ale tuturor. Pe listă se află și tradiționalul cozonac, apreciat chiar și de turiștii străini care ne vizitează țara. Însă, cum prepari cel mai pufos, dar și fraged cozonac? Secretul ar fi deținut de gospodinele din Moldova!

Există o multitudine de rețete de cozonac, în funcție de influențele și datinile locale sau de preferințele fiecăruia. De exemplu, vezi AICI o rețetă tradițională de cozonac cu nucă. AICI afli ce tip de făină să utilizezi pentru un aluat perfect de cozonac.

Vezi și Tradiții și superstiții de la masa de Crăciun, pentru belșug și bunăstare. Ce nu trebuie să-ți lipsească din casă

Ce să adaugi în aluat pentru a pregăti un cozonac pufos

Se cunoaște faptul că gospodinele din Moldova utilizează anumite ingrediente pentru ca preparatele de sărbători să iasă perfecte și gustoase. De data aceasta, în atenție se află tradiționalul cozonac. Pentru ca aluatul pentru cozonac să fie pregătit corespunzător, iar acesta să rămână moale și pufos, se folosește smântână în compoziție. De asemenea, folosesc și lapte gras, arată Fanatik.

Laptele trebuie să fie călduț, atunci când este adăugat peste celelalte ingrediente care urmează să fie amestecate. Laptele nu trebuie să fie deloc fierbinte. Acesta va ajuta drojdia să se activeze.

Totodată, pentru ca rețeta de cozonac pufos să iasă ca la carte, ar trebui utilizate produse cât mai calitative. De altfel, pentru un aluat aerat, dar gustos, amestecă drojdia cu zahărul, apoi adaugă-l în bolul cu făină. Aluatul trebuie să fie frământat cât mai bine, apoi să fie lăsat la dospit. Nu uitați că aluatul trebuie să aibă o textură elastică și să nu se lipească de mâini sau de bol / suprafața de lucru.

Sursă foto: Shutterstock

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Episod de iarnă severă în România: concluziile ședinței Comitetului ministerial pentru situații de urgență convocat de Ministerul Mediului
Digi24
Denis Kapustin, liderul neonazist al grupării paramilitare Corpul Voluntarilor Ruși, a murit pe front, luptând pentru Kiev
Cancan.ro
Județul din România în care au fost găsite 19 persoane decedate în cele 2 zile de Crăciun. Nu s-a mai putut face nimic pentru ei
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Gest disperat al unui cabanier: „Plătiți cât vă permiteți. E primul an în care nu am oaspeți de Crăciun”
Mediafax
Trenul legendar care traversează 3 țări și 8 fusuri orare
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Mirabela Grădinaru, despre cum i s-a schimbat viața de când Nicușor Dan e președinte: „Ulterior am obținut și acest drept”
Cancan.ro
Mesajul postat de sora artistului Ion Drăgan, cu o zi înainte de înmormântarea acestuia: 'Ne-ai distrus pe toți'
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Ce lichide să nu verși niciodată în chiuvetă și de ce?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Ce s-a întâmplat atunci când șoarecii de laborator au fost eliberați în natură?