Orlando Zaharia, bucătar-chef și jurat la emisiunea concurs „Chefi la cuțite”, difuzat pe Antena 1, a dezvăluit la podcastul „Altceva cu Adrian Artene” câteva detalii interesante din culisele show-ului, printre care și elementele în funcție de care apreciază valoarea unui preparat.
Chef Orlando Zaharia, invitatul lui Adrian Artene la podcastul „Altceva”, revine pe micile ecrane în cadrul celui de-al 15 sezon al show-ului Chefi la cuțite, difuzat pe Antena, în zilele de luni, marți și miercuri.
Chef Orlando a vorbit despre modul în care analizează un fel de mâncare și a mărturisit cum un preparat al colegului său, Richard Abuzachi, l-a luat prin surprindere.
„O să mă refer la un coleg de-al meu și nu neapărat ca a fost greu de jurizat, a fost cred că singurul preparat care mie, pur și simplu, mi-a stins lumina și e cât de cât greu, zic, este preparatul făcut de Richard Abuzachi, acel cocobelo, acea stridie umplută cu lapte de cocos, cu spumă din apă de mare.”, a menționat chef Orlando Zaharia în podcastul Altceva cu Adrian Artene.
„Dacă mă întorc la concurenți, cred că în evoluția concurenților care participă la un moment dat se vede o mare schimbare. Atunci este greu pentru mine să înțeleg cum se întâmplă lucrul ăsta. Și este greu pentru mine și datorită bucuriei și datorită entuziasmului și datorită lucrurilor pe care le știu dinainte, să înțeleg cum a ajuns la această performanță într-un timp atât de scurt, pentru că noi vedem o creștere nu radicală, zici că îi pune la raze, cresc atât de mult.”, a mai adăugat Orlando Zaharia.
„Centrul nostru vizual se îndreaptă către preparat, dar în momentul în care găsești o farfurie parcă pictată, parcă pusă cu un scop estetic, treci cu vederea și anumite greșeli de tehnică, de gust. Mie mi-a dat gustul, mi-a trezit un sentiment, o amintire. Înseamnă că omul ăla poate cu ajutorul meu poate să transmită mai departe. Adică are gust. Păi ce gust a dat ăla la mâncare, versus sau lângă cel care are o tehnică specială versus sau lângă unul care este foarte, cum să zic eu curajos, combinațiile astea sunt fatale. Noi asta urmărim și da, eu zic că farfuria spune tot. Eu unul, am spus ori de foarte multe ori, îmi doresc să gust în blind, să fiu ilegal la ochi, așa ar decurge o degustare, să mă leg la ochi, să nu fiu influențat de absolut nimic, pentru că pentru mine gustul este to ceea ce contează.
Cu o carieră impresionantă în gastronomie și o poveste de viață fascinantă, Chef Orlando a împărtășit gândurile și experiențele sale din lumea culinară reușind astfel, alături de realizatorul podcastului, să „gătească” un episod absolut delicios în care, desigur, mâncarea a fost pe primul plan.
Pentru pasionații de gătit, Chef Orlando a dezvăluit trucurile care pot transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă, precum și ce ar trebui să comanzi la restaurant pentru a nu greși.
De asemenea, noul episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene” a explorat și secretele din culisele emisiunii „Chefi la cuțite”, chef Orlando Zaharia dezvăluind farfuria care l-a dezamăgit cel mai mult.
„Povestea lui Chef Orlando Zaharia este fascinantă. Este o combinație de puternică ambiție și dragoste pentru meserie. Drumul lui nu a fost un desert, presărat cu lapte și miere, ci, mai degrabă un fel principal aromatizat și intens condimentat cu sare și piper, însă tocmai acesta a fost farmecul care i-a dat savoarea de care se bucură astăzi. Te aștept să ne fii alături, sâmbătă, 1 Martie, de la ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube”, spune Adrian Artene.
ABONAȚI-VĂ la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, porniți notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, aveți ocazia să descoperiți în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care vă antrenează mintea și vă hrănește sufletului.