Cu o comunitate românească tot mai numeroasă în Europa, cererea pentru produse tradiționale românești a explodat. Anul trecut, doar în Italia și Germania au ajuns peste 1,2 milioane de tone de produse agroalimentare, iar rețelele de distribuție s-au extins rapid pe întreg continentul.
Pe măsură ce numărul românilor din străinătate crește, și cererea pentru produsele românești a explodat. În ultimul an, România a exportat peste 1,2 milioane de tone de produse alimentare doar în Italia și Germania. Aceste produse sunt acum distribuite în peste 5000 de magazine românești, care au devenit un punct important de legătură între producătorii din țară și consumatorii din străinătate.
În Regatul Unit, de exemplu, funcționează deja 20 de depozite dedicate alimentelor românești, iar livrările zilnice sunt impresionante. Aproape 30 de camioane cu produse fabricate în România sunt descărcate zilnic într-un singur depozit, iar rafturile sunt pline cu mezeluri, lactate, zacuscă, murături și multe altele. Aceste produse ajung rapid în magazinele românești din întreaga țară, pentru a satisface gusturile comunității.
Printre cele mai cerute produse românești în Europa se numără uleiul de floarea-soarelui, ouăle și biscuiții. În Italia, spre exemplu, au fost exportate anul trecut peste 26.000 de tone de ulei, 19.000 de tone de ouă și 4.000 de tone de biscuiți. De asemenea, Germania a primit 9.000 de tone de castraveți și mii de tone de preparate din carne, patiserie și conserve, toate având o cerere constantă pe piața europeană.
Pe lângă produsele industriale cu termen lung de valabilitate, România exportă și produse tradiționale, precum cârnați, slănină și brânzeturi, în special în perioadele de sărbători, cum ar fi Crăciunul și Paștele. Acestea sunt foarte apreciate de românii din diaspora și sunt distribuite în cantități mari în perioada respectivă.
Sursa: Pro TV
Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Profimedia
CITEȘTE ȘI:
Destinațiile ascunse ale României: Locuri de vacanță SPECTACULOASE, dar puțin cunoscute
CARNEA de laborator, viitorul alimentației? Europa accelerează producția de alternative sustenabile