Prima pagină » Actualitate » INGREDIENTUL care face carnea fragedă și aromată. Unele gospodine îl folosesc la treburile casnice și nu numai

INGREDIENTUL care face carnea fragedă și aromată. Unele gospodine îl folosesc la treburile casnice și nu numai

INGREDIENTUL care face carnea fragedă și aromată. Unele gospodine îl folosesc la treburile casnice și nu numai
Sursa foto - caracter ilustrativ

Fie că vorbim despre carnea de porc ori despre cea de vită, un ingredient banal poate să îi schimbe textura și să o facă aromată și fragedă. E folosit de unele gospodine la treburile casnice și nu numai.

Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, ingredient care face minuni în preparatele culinare. Nu trebuie decât să-l adaugi peste carne înainte de gătire.

Practic, bicarbonatul de sodiu schimbă pH-ul cărnii, potrivit Fanatik. Acest ingredient ajută la descompunerea proteinelor din țesuturile musculare și, astfrl, carnea o să devină mai fragedă.

Se poate presăra pe carne sau poți să-l diluezi în apă, iar soluția obținută să adaugă pe carne. Rezultatul este o carne moale, ușor de mestecat, indiferent de temperatura la care e gătită.

Dar e bine să fii atent la cantitatea pe care o utilizezi. La un kilogram de carne poți adăuga doar o linguriță de bicarbonat de sodiu.

După ce a fost presărat uniform pe carne bicarbonatul se lasă să stea timp de 20 de minute. Ulterior carnea poate fi gătită, rezultatul fiind unul fabulos.

Atenție, însă, bicarbonatul nu trebuie folosit pe carnea de pește ori carnea de pui pentru că textura cărnii poate fi una prea moale, ori chiar prea spongioasă. Așadar, doar carnea de vită și cea de porc pot fi gătite cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Sursa foto – caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele