Cea mai simplă prăjitură cu vișine. Cei mici și cei mari o vor adora. De asemenea, este foarte bună și cu caise, piersici, pere, prune sau cireșe.
Se pune cuptorul la preîncins, la 180 de grade cu ventilație sau pe treapta medie spre înaltă, la cele pe gaz. Se spală vișinele, se curăță de sâmburi și se lasă să se scurgă. Se bat bine albușurile spumă tare, cu un praf de sare, se adaugă apoi zahărul și se bate în continuare până se obține o spumă tare, densă și lucioasă. Se adaugă treptat gălbenușurile, zahărul vanilat și coaja rasă de la o lămâie. Apoi, se pune mixerul pe o turație mai mica și se adaugă, treptat, jumătate din făină, uleiul și apoi cealaltă jumătate de făină. Nu se pune praf de copt. Această prăjitură se coace timp de 25 de minute, la 180 de grade C sau treapta medie la cuptoarele pe gaz. Când a fost scoasă din cuptor, se adaugă zahăr tos, zahăr vanilat sau zahăr pudră.
CITEȘTE ȘI: