Prima pagină » Actualitate » Cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii. Rețeta e ideală pentru vară

Cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii. Rețeta e ideală pentru vară

Cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii. Rețeta e ideală pentru vară
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Iată cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, ceapă și roșii. Îți vom prezenta un preparat culinar simplu și gustos, ideal pentru perioada de vară.

Cu siguranță ai mâncat în copilărie o tocană de pui țărănească cu ceapă și roșii. Îți prezentăm pas cu pas rețeta cu care nu vei da greș. Rețeta de tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii este un deliciu și, cu siguranță, va deveni una dintre mâncărurile preferate.

Ingrediente

  • 1 pui fraged de curte
  • 500 gr ceapă(roșie + galbenă)
  • 500 gr roșii proaspete
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 linguri grăsime(animală sau ulei)
  • sare după gust
  • 1 linguriță zahăr(opțional)
  • un praf cimbru
  • un praf piper
  • două foi dafin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar

Mod de preparare

Mai întâi, se tranșează puiul în bucăți, de preferință destul de mici. Pestele ele se adaugă sare și piper și frecăm bine să le pătrundă condimentele, apoi, într-o tigaie mai mare sau într-o oală, se pune grăsimea de la puiul de țară în ea, la încins, și prăjim acolo carnea, la foc iute. Se întoarce carnea pe o parte și pe cealaltă, ca să se rumenească uniform, iar după ce este prăjită bine, se pune într-un alt vas, câtă vreme se prepară sosul. Se strecoară grăsimea din tigaie într-un alt vas, se curăță de arsuri, dacă sunt, iar apoi se pune ceapa la foc mic și se adaugă câțiva stropi de apă.

Se acoperă vasul cu capac și se lasă la înăbușit până când devine sticloasă, dar cu grijă, să nu se ardă. Între timp, se opăresc roșiile în apa fiartă pentru a le decoji ușor, apoi se îndepărtează cotoarele și se trec prin robot împreună cu usturoiul curățat.

Peste ceapa înăbușită se vor adăuga roșiile și usturoiul, plus puțină sare, se acoperă din nou vasul și se lasă la foc mediu până când mâncarea începe să fiarbă intens. Se presară condimentele, se amestecă ușor, apoi se adaugă și carnea de pui, se acoperă vasul și se mai lasă pe foc maximum 15 minute.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Invazia Măgarilor: oamenii s-au trezit cu o mulțime de măgari în curțile lor, prin oraș, dând buzna și la nunți sau alte petreceri
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Vreme mohorâtă la vot: Ploi slabe și 4-6 grade în București
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
De ce suferim atunci când oamenii sau viața nu se ridică la nivelul așteptărilor? Psihologia, neuroștiința și filozofia explică