Experții nu recomandă să dormi cu geamul deschis, pe timpul nopții, vara. Deși ar putea să faciliteze circularea aerului în dormitor, generând chiar și confort termic, experții susțin că dormitul cu ferestrele deschise îi pot expune pe oameni la anumite pericole. Iată care este motivul, de fapt.
Pe timpul verii, noaptea, există un obicei în rândul mai multor persoane de a dormit cu ferestrele deschise. Din dorința de a răcori dormitorul și de a avea un somn mai odihnitor, deshiderea geamurilor în timpul nopții rămâne o soluție. Totuși, unii dintre experți susțin că un asemenea obicei ar fi, însă, periculos pentru sănătate. Cu toată că ar părea un obicei banal și inofensiv, ar putea face mai mult rău decât bine.
În timpul nopții, când dormi cu geamul deschis, vara, există posibilitatea să fie afectată calitatea somnului. Mai mulți cercetători de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania, au studiat efectele dormitului cu ferestrele deschise, în timpul canicular.
Cercetătorii au descoperit că starea generală de sănătate poate fi grav afectată, în timp, dacă dormi cu geamul deschis. Experții au observat că somnul poate fi perturbat de zgomotele exterioare (de la traficul rutier, până la diverse activități nocturne, dar și gălăgia produsă de animale, insecte sau oameni). În acest mod, cortizolul poate să crească. Și, odată ce va crește nivelul „hormonului stresului”, pot fi declanșate stări de anxietate, iritabilitate sau de tensiune. Mai mult decât atât, poate să conducă la slăbirea sistemului imunitar, arată Playtech.
Pentru a nu exista acest pericol, pot fi abordate diverse alternative pentru a-ți răcori dormitorul, pe timpul nopții. De exemplu, utiliarea unui ventilator și setarea lui la treapta de răcire dorită.
Sursă foto: Envato