Care sunt fructele minune care au ajuns și în România. Numai dintr-un singur pom poți culege până la 20 de kilograme, sunt o explozie de vitamina C și se vând la poartă. Aceste fructe își au originea în alte țări, dar au ajuns și în țara noastră.
Astfel, specialiștii au reușit să aclimatizeze curmalul chinezesc, căci despre el este vorba, pe nisipurile de la Dăbuleni. În anul 2019, șase astfel de pomi au fost aduși și se pare că s-au adatptat foarte bine. Recolta este, cu adevărat, bogată.
Mai precis, fructele minune sunt culese în cantități mari. Numai un singur pom poate produce între 15 și 20 de kilograme de curmale. Aparent, interesul este într-o continuă creștere, iar tot mai multe supermarketuri cer loturi de curmale românești.
Fermierii care le-au cultivat le vor putea vinde și în magazine. Totodată, curmalele românești ar putea să se găsească ușor și în piețe.
„Dacă mănânci un pumnișor de fructe asigură necesarul de vitamina C, stimulează imunitatea, este foarte bun pentru ficat, este liniștitor”, a declarat Irina Titirică, doctor inginer Institutul de cercetare Dăbuleni, pentru Pro TV.
Dar de ce sunt supranimite curmalele „fructe minune”? Deoarece acestea au numeroase beneficii pentru organism. Ele conțin vitamina C din plin, esențială pentru imunitate.
În plus, curmalele sunt o sursă excelentă de energie, iar asta datorită conținutului ridicat de carbohidrați naturali. Acestea sunt bogate în fibre, care susțin digestia și previn constipația. Mai conțin și minerale esențiale ca potasiu, magneziu și fier.
Curmalele contribuie la sănătatea inimii, la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea anemiei. De asemenea, curmalele au antioxidanți care ajută la combaterea inflamațiilor și întărirea sistemului imunitar.
Trebuie spus că, la ora actuală un kilogram de curmale românești costă circa 16 lei. Nu este însă clar dacă fructele minune vor avea același preț și în marile magazine sau în piețe.
CITEȘTE ȘI:
Fructe mai puține și mai scumpe. Cât au ajuns să coste cireșele, caisele și vișinele în piețe
Ce fructe să consumi vara pentru a-ți întări imunitatea. Sunt bogate în vitaminele A, C și E