Rețetă savuroasă de ketchup de casă. Iată cum să prepari un sos fără conservanți, aromat și simplu, pentru a-l consuma cu preparatele preferate! Pentru această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente de bază și răbdare pentru a o pregăti.
Un sos de ketchup fără conservanți poate fi un produs perfect pentru diverse preparate – de la banalii cartofi prăjiți, până la burgerul preparat acasă. Totuși, cum pregătești un ketchup cât mai natural, acasă, dar care să aibă o aromă deosebită? Rețeta include câteva ingrediente de bază care vor alcătui un sos aromat și gustos.
Pentru rețeta de sos de ketchup natural vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Roșiile trebuie să fie spălate corespunzător, tăiate în sferturi, apoi adăugate într-o oală mare, alături de ceapă și ardei (tăiate în bucăți mari). Se vor fierbe la foc mic, 40 – 60 de minute. Roșiile, ardeiul și cepele trebuie să devină moi. Apoi, se vor scurge de apă și vor fi pasate într-un blender. Asigură-te că treci sosul printr-o sită, după aceea.
Apoi, se adaugă în compoziție zahăr, oțet, condimente și se lasă la fiert circa 30 de minute. Asigură-te că ingredientele sunt amestecate constant. Apoi, toarnă conținutul preparat pe foc în borcate sterilizate. Depozitează-le într-un spațiu răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.
Există și alte arome care pot fi experimentate, atunci când vina vorba despre ketchupul de casă. De exemplu, în compoziție poți adăuga, după preferințe, ardei iuți, fulgi de chili sau boia afumată. De altfel, poți înlocui zahărul cu morcovi sau piure de mere sau poți renunța la ardei, arată stirileprotv.ro.
Mai există alte variante de ketchup de casă, precum:
În general, un ketchup de casă, preparat și depozitat corect, va rezista între 4 și 6 luni. După ce deschizi borcanul, ar fi de recomandat să îl consumi în maximum 14 zile.
Cea mai simplă prăjitură cu vișine. Este perfectă pentru cei mici și pentru cei mari
Sursă foto: colaj Shutterstock