Prima pagină » Actualitate » GOGOȘI pufoase și aromate, preparate cu drojdie uscată. Ingredientele care fac desertul clasic de neuitat

GOGOȘI pufoase și aromate, preparate cu drojdie uscată. Ingredientele care fac desertul clasic de neuitat

GOGOȘI pufoase și aromate, preparate cu drojdie uscată. Ingredientele care fac desertul clasic de neuitat
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Gogoșile sunt printre cele mai iubite deserturi clasice. Presărate cu zahăr pudră, cu dulceață sau simple, ele sunt foarte delicioase. Iată ingredientele care fac desertul clasic de neuitat.

Folosirea drojdiei uscate face ca aluatul să fie mai ușor de pregătit și mai stabil, dar este esențial ca aceasta să fie activată corespunzător și să fie amestecată cu ingrediente la temperatura camerei. Mai mult, un adaos de coajă rasă de lămâie sau portocală, esență de vanilie, un praf de nucșoară sau chiar puțin rom autentic transformă acest aluat într-un desert parfumat. Untul topit se adaugă la finalul frământării. El oferă un plus de finețe, iar laptele integral cotribuie la o textură moale și elastică.

Iar pentru un rezultat cu adevărat impresionant, aluatul trebuie să se dospească lent, într-un loc cald și fără curenți de aer, până ce își dublează volumul.

Prăjirea se face în baie de ulei la o temperatură constantă de 170-180 grade C, pentru ca gogoșile să rămână aurii, ușor crocante la exterior și foarte aerate la interior.

Ingrediente

  • 500 g făină albă tip 000
  • 7 g drojdie uscată (1 plic)
  • 250 ml lapte călduț
  • 2 ouă mari
  • 60 g zahăr
  • 50 g unt moale
  • 1 plic zahăr vanilat (sau 1 linguriță extract de vanilie)
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie (opțional)
  • ulei pentru prăjit (aprox. 500 ml)
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Făina se cerne într-un bol încăpător. Apoi, se dizolvă drojdia uscată în laptele călduț, amestecat cu o linguriță de zahăr și se lasă vreme de 10 minute până devine spumoasă. Se adaugă apoi peste făină împreună cu ouăle bătute ușor, restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja rasă de la lămâie și sarea. Se începe apoi frământarea, iar pe măsură ce aluatul capătă consistență, se încorporează și untul moale, câte puțin, frământând energic vreme de 10-12 minute, până ce aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Apoi, se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit într-un loc călduros, timp de o oră sau până ce își dublează volumul.

După ce aluatul s-a dospit, se răstoarnă pe masa presărată cu făină, se întinde cu sucitorul la o grosime de 1,5 cm și se decupează forme rotunde cu un pahar sau cu o formă specială. Se așază apoi pe hârtie de copt și se mai lasă la crescut timp de 15-20 de minute. Gogoșile se prăjesc apoi într-un ulei bine încins, la foc mediu, câte 1-2 minute pe fiecare parte, până ce devin aurii. Se scot apoi cu spumiera pe șervețele absorbante, după care se pudrează cu zahăr vanilat. Se servesc calde sau reci.

CITEȘTE ȘI:
Rețetă de Clătite cu chefir. Răsfață-te cu acest desert simplu și delicios

Cum poți face un PIURE de cartofi pufos și moale. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din rețetă

Recomandarea video

Mediafax
24 de ore de Cod roșu în Carpații Meridionali și de Curbură. Rafale de 120 km / h
Digi24
Ceasuri Rolex, lingouri de aur și o diplomație „decimată din interior”. Cum funcționează politica externă a Americii în era Trump 2.0
Cancan.ro
Cât costă rochia purtată de Mirabela Grădinaru la Digi24. De ce a atras atenția tuturor
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Marea hidrocentrală Lotru–Ciunget, capodopera energetică ascunsă în Carpați. A fost numită cea mai grandioasă din Europa
Mediafax
Un incident apare din ce în ce mai des în avioanele de pasageri. Ce fac unii călători și cum reacționează personalul
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Care este mâncarea preferată a lui Nicușor Dan. Mirabela Grădinaru: „Nu ajung să ating calitatea sau gustul mâncării din copilărie”
Cancan.ro
Alex Bodi continuă scandalul aprins cu Ramona Olaru! Musculosul nu se lasă: 'O să aduc eu amintiri de la Agronomie când
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Nemții au desenat viitoarea Dacia C-Neo. Viziunea unui tuner axat pe modelele mărcii
Descopera.ro
Ce lichide să nu verși niciodată în chiuvetă și de ce?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Industria frumuseții s-a transformat într-un univers religios, care cere credință