Într-un restaurant din Mangalia, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor-Cristian Popescu Piedone, a dat peste o adevărată pânză deasă țesută de păianjeni, de ani buni, în care proprietarii locului au amenajat un loc pentru depozitare alimente. Unitatea s-a închis și totul a ajuns la casat.
Restaurantul LAVRION((SC DINASTY PRO VSF SRL)) din Mangalia este imaginea vie a expresiei „afară-i vopsit gardul, înăuntru, leopardul”.
Comisarii ANPC au dat peste un adevărat focar, atât în curtea interioară, cât și în blocul alimentar. Gândacii colcăiau prin toate colțurile, mâncarea își schimbase culoarea din cauza vechimii, iar păianjenii își făcuseră un adevărat „cămin” din spațiul de depozitare al restaurantului.
„Se casează absolut toată marfa, Raportat la zeci de gândaci, păianjeni…înlocuirea a absolut tot. Nu mai spun de deratizare curte, canal, absolut tot. Practic, o luați de la zero. Dacă mai vreți. Dacă nu, apucați-vă de filatelie, la malul mării!”, a transmis Cristian Popescu Piedone agentului economic, la încheierea controlului.
La finalul controlului, punctul de lucru a fost închis de către comisarii ANPC, care au aplicat și 6 amenzi în valoare 38.000 lei și s-a dispus ca întreaga marfă(7.608 lei) să fie dată spre casare, împreună cu toate ustensilele și frigiderele folosite pentru conservarea alimentelor.
Unitatea nu avea nici autorizație de funcționare emisă de primărie, funcționa în condiții igienico-sanitare neconforme, cu proceduri nesigure, schimbare termică a materiilor prime și lipsă elemente de identificare / materii prime. Din meniu lipsea și lista cu aditivi și declarația nutrițională.
RECOMANDAREA AUTORULUI:
ANPC a găsit paste făinoase cu viermi, într-un KAUFLAND din Tulcea