Prima pagină » Actualitate » Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este ALIMENTUL ideal pentru a fi consumat iarna: „Ține de foame și ajută la slăbit”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este ALIMENTUL ideal pentru a fi consumat iarna: „Ține de foame și ajută la slăbit”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este ALIMENTUL ideal pentru a fi consumat iarna: „Ține de foame și ajută la slăbit”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic (FOTO: colaj Shutterstock/captură video)

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit – prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare că, în timpul iernii, este recomandată pentru consum carnea de curcan și că beneficiile sale nu se rezumă doar la gust.

Poate contribui, de asemenea, la starea de bine și la echilibrul emoțional, datorită compușilor săi naturali esențiali pentru creier. Totodată, ea a mai explicat că acest tip de carne conține multe proteine, puține grăsimi și multe vitamine, dar și minerale.

Sursa foto: Facebook

Medicul nutriționist Mihaela Bilic / Sursa foto: Facebook

„De ce curcan? Pentru că astăzi (27 noiembrie-n.r.) e sărbătoarea de Thanksgiving la americani… așa că profitați! De ce e curcanul cel mai moțat dintre toate înaripatele? Pentru că în carnea de curcan găsim triptofan, un aminoacid esențial precursor de serotonină- este substanța care dă stare de bine în creier. Curcanul, împreună cu bananele și prunele uscate sunt alimentele care conțin triptofan în mod natural. Și nu întâmplător ele se consumă iarna, când avem nevoie de bună dispoziție. Carnea de curcan este bogată în tirozină, un aminoacid esențial pentru sinteza de dopamină în creier; un aport satisfăcător de tirozină crește capacitatea de memorie și eficiența funcțiilor mentale. Ca orice carne albă, curcanul conține proteine din belșug (aprox 20-25%), puține grăsimi (4-10%) și multe vitamine&minerale. Pieptul are cu 50% mai puțină grăsime decât pulpele, însă carnea de culoare închisă de la copane înseamnă de 4 ori mai mult fier. Caloriile variază între 170-210cal/100g și, ca orice produs din carne, ține de foame și ajută la slăbit (calorii negative). Curcanul se poate consuma rece, ca umplutură pentru sendvișuri sau topping pentru salate, dar și cald, bine asezonat cu cartofi rumeniți și murături. Cu un curcan la cuptor ai scăpat de gătit toată săptămâna”, a medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cod portocaliu extins: rafale de 130 km/h în România
Digi24
Povestea tânărului care, la 21 de ani, a câștigat la loto 28 de milioane de dolari. Decizia care l-a ajutat să nu ajungă la faliment
Cancan.ro
Mesajul postat de sora artistului Ion Drăgan, cu o zi înainte de înmormântarea acestuia: 'Ne-ai distrus pe toți'
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Gest disperat al unui cabanier: „Plătiți cât vă permiteți. E primul an în care nu am oaspeți de Crăciun”
Mediafax
Trenul legendar care traversează 3 țări și 8 fusuri orare
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Mirabela Grădinaru, despre cum i s-a schimbat viața de când Nicușor Dan e președinte: „Ulterior am obținut și acest drept”
Cancan.ro
'Gardianul secretelor' din Apărarea Rusiei a murit subit de Crăciun! A fost cea mai discretă figură din anturajul lui Vladimir Putin
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Ce lichide nu ar trebui să vărsăm niciodată în chiuvetă și de ce?