Judecătoarea Elena Turcu, beată mangă la volan

Judecătoarea Elena Turcu, beată mangă la volan
Publicat: 14/06/2012, 00:25
Actualizat: 14/06/2012, 13:05

În mașină: „Da’ mai lăsați-mă dom le în phhh…ăh…lăsați-mă ca să decid…ăh…eu nu sunt la dispoziția polițistului”. La secția de poliție: „N-am ajuns să suflu în fața polițistului, că vrea polițistul. Asta ar fi chiar culmea… hhh… Eu vreau să vină comandantul aici. Nesimțitule…dobitocule”. La spital, secția recoltări de sânge: „Mă, cum îți permiți să mă târăști așa… că… să vorbesc și la inspectorul șef și la comandantul pe țară”. Asemenea dialoguri au ajuns aproape reguli când vreun bețiv e prins la volan de polițiștii de la Circulație. Acest tipar a fost respectat și luni noaptea în Târgoviște. Pe post de șofer matol – judecătoarea Elena Turcu, chiar șefa Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița. Alcoolemia magistratului a fost de 1 la mie și asta la două ore după „capturare”. Alcoolemia din sângele judecătorului penalist reprezintă…faptă penală, pedepsită de lege cu pușcăria de la 1 la 5 ani.

Luni noapte, în jurul orei 21.30, Elena Turcu a fost implicată într-un accident rutier minor. Mașina acesteia a acroșat un taxi și i-a spart oglinda de pe partea stângă. Accidentul s-a petrecut pe o stradă centrală a municipiului, iar judecătoarea nu a oprit, motiv pentru care taximetristul a urmărit-o până în parcarea blocului unde locuiește aceasta și apoi a chemat poliția.Șefa Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița a refuzat testul cu alcoolscopul și, timp de două ore, spun martorii, a refuzat să colaboreze cu agenții de circulație. În jurul orei 23.30, judecătoarea a fost dusă cu mașina agenților de circulație la Spitalul Județean Târgoviște unde i-a fost luată o probă de sânge. Conform legislației, după încă o oră ar fi trebuit să i se recolteze a doua probă de sânge, însă acest lucru nu a mai fost posibil, întrucât judecătoarea a refuzat, considerând că polițiștii nu au dreptul să o cerceteze. Scandalul s-a terminat cu magistratul înjurând polițiștii.

Ieri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat în cazul judecătoarei Elena Turcu, șefa Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița. Inspecția Judiciară din cadrul CSM a anunțat că va demara o anchetă în acest caz, judecătoarea Turcu fiind pasibilă de închisoare și de excluderea din magistratură în cazul în care se va dovedi că a condus în stare de ebrietate. În schimb, Tribunalul Dâmbovița a avut o reacție asemănătoare judecătoarei Turcu. În comunicatul remis sub numele președintelui Florea Ungureanu se zice că judecătorul – ca orice alt cetățean român – beneficiază de dreptul la imagine și la prezumția de nevinovăție. Pe magistrații-șefi dâmbovițeni

i-a durut cel mai tare că șeful penalist a fost prins în flagrant cu camera de luat vederi. Deci – „deși doamna judecător s-a exprimat că nu dorește să fie filmată („de ce mă filmezi? dobitocule!”) polițiștii nu numai că nu au luat măsuri să o protejeze și, dimpotrivă, au bruscat-o”. Președintele Tribunalului Dâmbovița spune că polițiștii au acționat abuziv, iar atitudinea lor brutală „i-a creat judecătoarei o puternică stare emoțională”. În fine, mai-marele Tribunalului aruncă și o mică bombă: cică evenimentul a avut loc în contextul unor „coincidențe despre care credem că nu sunt întâmplătoare”. Astfel, împrejurările arătate mai sus a silit-o aproape pe judecătoarea Turcu să ceară ajutorul… CSM, pentru a-i apăra reputația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...