Judecătoarea Elena Turcu, beată mangă la volan

Judecătoarea Elena Turcu, beată mangă la volan
Publicat: 14/06/2012, 00:25
Actualizat: 14/06/2012, 13:05

În mașină: „Da’ mai lăsați-mă dom le în phhh…ăh…lăsați-mă ca să decid…ăh…eu nu sunt la dispoziția polițistului”. La secția de poliție: „N-am ajuns să suflu în fața polițistului, că vrea polițistul. Asta ar fi chiar culmea… hhh… Eu vreau să vină comandantul aici. Nesimțitule…dobitocule”. La spital, secția recoltări de sânge: „Mă, cum îți permiți să mă târăști așa… că… să vorbesc și la inspectorul șef și la comandantul pe țară”. Asemenea dialoguri au ajuns aproape reguli când vreun bețiv e prins la volan de polițiștii de la Circulație. Acest tipar a fost respectat și luni noaptea în Târgoviște. Pe post de șofer matol – judecătoarea Elena Turcu, chiar șefa Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița. Alcoolemia magistratului a fost de 1 la mie și asta la două ore după „capturare”. Alcoolemia din sângele judecătorului penalist reprezintă…faptă penală, pedepsită de lege cu pușcăria de la 1 la 5 ani.

Luni noapte, în jurul orei 21.30, Elena Turcu a fost implicată într-un accident rutier minor. Mașina acesteia a acroșat un taxi și i-a spart oglinda de pe partea stângă. Accidentul s-a petrecut pe o stradă centrală a municipiului, iar judecătoarea nu a oprit, motiv pentru care taximetristul a urmărit-o până în parcarea blocului unde locuiește aceasta și apoi a chemat poliția.Șefa Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița a refuzat testul cu alcoolscopul și, timp de două ore, spun martorii, a refuzat să colaboreze cu agenții de circulație. În jurul orei 23.30, judecătoarea a fost dusă cu mașina agenților de circulație la Spitalul Județean Târgoviște unde i-a fost luată o probă de sânge. Conform legislației, după încă o oră ar fi trebuit să i se recolteze a doua probă de sânge, însă acest lucru nu a mai fost posibil, întrucât judecătoarea a refuzat, considerând că polițiștii nu au dreptul să o cerceteze. Scandalul s-a terminat cu magistratul înjurând polițiștii.

Ieri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat în cazul judecătoarei Elena Turcu, șefa Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița. Inspecția Judiciară din cadrul CSM a anunțat că va demara o anchetă în acest caz, judecătoarea Turcu fiind pasibilă de închisoare și de excluderea din magistratură în cazul în care se va dovedi că a condus în stare de ebrietate. În schimb, Tribunalul Dâmbovița a avut o reacție asemănătoare judecătoarei Turcu. În comunicatul remis sub numele președintelui Florea Ungureanu se zice că judecătorul – ca orice alt cetățean român – beneficiază de dreptul la imagine și la prezumția de nevinovăție. Pe magistrații-șefi dâmbovițeni

i-a durut cel mai tare că șeful penalist a fost prins în flagrant cu camera de luat vederi. Deci – „deși doamna judecător s-a exprimat că nu dorește să fie filmată („de ce mă filmezi? dobitocule!”) polițiștii nu numai că nu au luat măsuri să o protejeze și, dimpotrivă, au bruscat-o”. Președintele Tribunalului Dâmbovița spune că polițiștii au acționat abuziv, iar atitudinea lor brutală „i-a creat judecătoarei o puternică stare emoțională”. În fine, mai-marele Tribunalului aruncă și o mică bombă: cică evenimentul a avut loc în contextul unor „coincidențe despre care credem că nu sunt întâmplătoare”. Astfel, împrejurările arătate mai sus a silit-o aproape pe judecătoarea Turcu să ceară ajutorul… CSM, pentru a-i apăra reputația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...