Theodor Paleologu despre prostituție: Trebuie sparte rețelele de proxeneți, impozitată această activitate și controlată medical

Theodor Paleologu despre prostituție: Trebuie sparte rețelele de proxeneți, impozitată această activitate și controlată medical
Publicat: 11/05/2012, 13:06
Actualizat: 12/05/2012, 14:10

Vicepreședintele PDL Theodor Paleologu, candidat la Primăria Sectorului 1, a declarat, vineri, la RFI, că în România se face „politica struțului” în privința prostituției, el susținând că trebuie sparte rețelele de proxeneți, impozitată această activitate și controlată medical.

„M-am abținut când s-a votat în Parlament, din motive tehnice. Altminteri, poate că aș fi votat un asemenea proiect. De ce? Pentru că situația actuală este foarte gravă, aș spune chiar gravisimă. Mulți politicieni și multă lume în societatea românească, tot felul de autorități respectabile fac politica struțului în această privință. De parcă dacă pretindem că vom combate prostituția chiar reușim să limităm acest flagel. E de ajuns să te plimbi peste tot în București, și în Sectorul 1, și în Sectorul 2, și vă spun și locuri: pe Magheru, la Matache, unde vezi acest fenomen. Or, ce este foarte grav, repet, gravisim în situația actuală, este că aceste biete femei sunt la cheremul proxeneților”, spune candidatul PDL la Primăria Sectorului 1.

În opinia lui Theodor Paleologu, prostituția trebuie scoasă de sub controlul „mafiilor de proxeneți”.

„Ceea ce trebuie să facem este să scoatem această activitate de sub controlul acestor mafii de proxeneți. Am văzut cu ochii mei lucruri foarte grave care se întâmplă și nu-i de ajuns să întorci capul în altă parte, ca respectiva realitate să nu mai existe!”, subliniază deputatul democrat-liberal.

Theodor Paleologu se arată deranjat de publicitatea stradală pentru saloanele erotice: „Publicitate pentru prostituție se face pe față. Dacă te plimbi pe Magheru, vei vedea un afiș amplasat ilegal, de altminteri, pe trotuar, afișe publicitare pentru așa-zicând «masaj erotic». Vă dați seama că este vorba de prostituție în toată regula! Sunt localuri așa-zicând respectabile, restaurante din Sectorul 1 și din Sectorul 2 și de oriunde vreți în București, unde ai fie la toaletă, fie la ieșirea din local acele flyere, care fac publicitate pentru masaj erotic. Or, știm foarte bine despre ce este vorba!”.

Paleologu susține impozitarea prostituției și ținerea ei sub control medical.

„Legalizarea prostituției este un termen stupid. Este vorba de spargerea rețelelor de proxeneți, de impozitarea unei activități extrem de importante din punct de vedere financiar și de control medical. În primul rând, spargerea rețelelor de proxeneți, pentru că aceste rețele sunt conectate cu alte rețele de infracționalitate”, susține candidatul PDL la Primăria Sectorului 1.

Actualul candidat al PDL la Primăria Capitalei, deputatul Silviu Prigoană, este inițiatorul Legii prostituției, care a fost respinsă anul trecut de Parlament.

În iunie 2011, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a respins, cu 225 de voturi „împotrivă”, 30 de voturi „pentru” și 28 de abțineri, propunerea legislativă privind exercitarea activităților cu caracter sexual autorizate, inițiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Nici Guvernul nu a susținut acest proiect de lege.

Prigoană a propus în proiectul de lege ca activitățile cu caracter sexual să se desfășoare în condițiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit vârsta de 20 de ani și sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevedea că autorizația ar urma să fie emisă de primarii localităților, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Povestea omului din spatele cortinelor iUmor. Andreas Petrescu, în afara show-ului de televiziune
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Arheologii cred că au găsit locul în care a murit Augustus, primul împărat al Imperiului...
×