Cum a ajuns milionarul McAfee, unul dintre părinții antivirusului, să fugă de poliție în Belize

Publicat: 06/12/2012, 16:29
Actualizat: 29/07/2014, 19:34

John McAfee a câștigat 100 de milioane de dolari după ce a creat una dintre cele mai de succes firme de securitate pe internet. Acum, milionarul de 66 de ani se ascunde undeva în Belize, după ce poliția a descins în locuința sa, unde susține că a găsit droguri, arme și un laborator pentru produs metamfetamine, relatează Daily Mail.

Acest episod este apogeul vieții tumultuoase din ultimii ani a milionarului McAfee, după ce acesta a fugit din SUA în 2008 și și-a pierdut aproape toată averea în procese și afaceri păguboase. Născut în Marea Britanie, dar crescut în SUA, McAfee s-a stabilit în Belize, o mică țară din America Centrală, unde se pare că trăiește cu o fată de 17 ani. Vârsta legală pentru sex în Belize este de 16 ani.

La începutul lunii, McAfee a fost arestat, pentru că, spune el, a refuzat să dea bani unui politician local. Acum, el se ascunde și postează pe internet updateuri despre starea sa. McAfee s-a stabilit în Belize în 2008 și a încercat să pună pe picioare o companie de antibiotice din plante care cresc în junglă. În 2009, averea sa scăzuse la 4 milioane de dolari. El s-a retras demult din compania de software care îi poartă numele, în 1994.

În această săptămână, McAfee susține că poliția din Belize i-a împușcat câinele, i-a confiscat pașaportul și l-a lăsat să stea în soare, cu cătușe la mâini, fără apă sau hrană, timp de 14 ore. Apoi a fost dus în arest, unde a dormit pe podea, într-o celulă, alături de încă patru persoane.

El susține că acum se ascunde de 5 zile într-o cameră, nu are acces la televizor, la cărți și are 3 dvd-uri și un iPad.

Într-un interviu pentru televiziunea News 5 din Belize, McAfee a descris raidul poliției asupra casei sale din Orange Walk, Belize City. El susține că s-a trezit la ora 6 dimineața, din cauza sirenelor.

„Am ieșit afară și am văzut cam 30 de polițiști de la Unitatea de Combatere a Bandelor din Belize în uniformă, cu arme automate, dând buzna pe proprietatea mea. Am intrat înapoi, m-am îmbrăcat și am ieșit iar. Mi s-a spus să țin mâinile sus, la zid, la fel și altor 11 persoane care se aflau pe domeniul meu.

Totul a început cu refuzul meu de a dona bani politicianului care conduce districtul unde locuiesc eu și am dat cadouri de cel puțin 2 milioane de dolari departamentelor de poliție din Orange Walk, San Pedro și Belize City”, a povestit McAfee.

Poliția a declarat că a găsit mai multe arme pe proprietatea lui McAfee și că acesta nu are permis să fabrice medicamente. În casa lui se aflau prietena sa de 17 ani și 5 bodyguarzi. Poliția susține că a găsit 10 arme de foc – 8 puști și 2 pistoale, precum și 5 arme cu aer comprimat și 270 de cartușe.

McAfee susține că laboratorul său a dezvoltat un unguent antiseptic, iar poliția susține că de fapt acesta este un laborator de produs metamfetamine. Oficialii nu au declarat însă nimic despre o astfel de acuzație.

„Nu am nici o informație despre acest caz. Sunt la fel de perplex și de confuz ca și dumneavoastră în legătură cu motivele pentru care Unitatea de Combatere a Bandelor a intervenit împotriva unui cetățean american”, a declarat Eric Heyden, ofițer de relații publice al Ambasadei SUA din Belize.

McAfee a lucrat, în anii ”80, pentru compania Lockheed Martin, perioadă în care a început să dezvolte software-ul antivirus care îi poartă numele. În 1989, și-a făcut propria firmă, la el acasă. În 1992, peste jumătate din companiile de top din SUA îi cumpăraseră programul.

Obiceiurile sale nonconformiste l-au făcut celebru, el practicând yoga, dar și ritualuri ezoterice de tip Wiccan. A angajat vrăjitoare care să îi păzească sediul companiei, a organizat un concurs de sex împreună cu angajații săi. În 1994, a vândut compania și a câștigat în jur de 70 de milioane de lire sterline.

McAfee a inventat și un sport extrem – mici avioane cu aripi dintr-un material special, care zburau foarte jos și cu viteză mare. În 2006, un nepot de-al său a luat un pasager de 61 de ani, veteran de război, și s-au prăbușit. Pasagerul a murit, iar familia acestuia l-a dat în judecată pe McAfee, pentru că nepotul său nu ar fi fost certificat ca instructor. Se spune că acesta ar fi fost și motivul pentru care McAfee a părăsit SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii