Cum a ajuns milionarul McAfee, unul dintre părinții antivirusului, să fugă de poliție în Belize

Publicat: 06/12/2012, 16:29
Actualizat: 29/07/2014, 19:34

John McAfee a câștigat 100 de milioane de dolari după ce a creat una dintre cele mai de succes firme de securitate pe internet. Acum, milionarul de 66 de ani se ascunde undeva în Belize, după ce poliția a descins în locuința sa, unde susține că a găsit droguri, arme și un laborator pentru produs metamfetamine, relatează Daily Mail.

Acest episod este apogeul vieții tumultuoase din ultimii ani a milionarului McAfee, după ce acesta a fugit din SUA în 2008 și și-a pierdut aproape toată averea în procese și afaceri păguboase. Născut în Marea Britanie, dar crescut în SUA, McAfee s-a stabilit în Belize, o mică țară din America Centrală, unde se pare că trăiește cu o fată de 17 ani. Vârsta legală pentru sex în Belize este de 16 ani.

La începutul lunii, McAfee a fost arestat, pentru că, spune el, a refuzat să dea bani unui politician local. Acum, el se ascunde și postează pe internet updateuri despre starea sa. McAfee s-a stabilit în Belize în 2008 și a încercat să pună pe picioare o companie de antibiotice din plante care cresc în junglă. În 2009, averea sa scăzuse la 4 milioane de dolari. El s-a retras demult din compania de software care îi poartă numele, în 1994.

În această săptămână, McAfee susține că poliția din Belize i-a împușcat câinele, i-a confiscat pașaportul și l-a lăsat să stea în soare, cu cătușe la mâini, fără apă sau hrană, timp de 14 ore. Apoi a fost dus în arest, unde a dormit pe podea, într-o celulă, alături de încă patru persoane.

El susține că acum se ascunde de 5 zile într-o cameră, nu are acces la televizor, la cărți și are 3 dvd-uri și un iPad.

Într-un interviu pentru televiziunea News 5 din Belize, McAfee a descris raidul poliției asupra casei sale din Orange Walk, Belize City. El susține că s-a trezit la ora 6 dimineața, din cauza sirenelor.

„Am ieșit afară și am văzut cam 30 de polițiști de la Unitatea de Combatere a Bandelor din Belize în uniformă, cu arme automate, dând buzna pe proprietatea mea. Am intrat înapoi, m-am îmbrăcat și am ieșit iar. Mi s-a spus să țin mâinile sus, la zid, la fel și altor 11 persoane care se aflau pe domeniul meu.

Totul a început cu refuzul meu de a dona bani politicianului care conduce districtul unde locuiesc eu și am dat cadouri de cel puțin 2 milioane de dolari departamentelor de poliție din Orange Walk, San Pedro și Belize City”, a povestit McAfee.

Poliția a declarat că a găsit mai multe arme pe proprietatea lui McAfee și că acesta nu are permis să fabrice medicamente. În casa lui se aflau prietena sa de 17 ani și 5 bodyguarzi. Poliția susține că a găsit 10 arme de foc – 8 puști și 2 pistoale, precum și 5 arme cu aer comprimat și 270 de cartușe.

McAfee susține că laboratorul său a dezvoltat un unguent antiseptic, iar poliția susține că de fapt acesta este un laborator de produs metamfetamine. Oficialii nu au declarat însă nimic despre o astfel de acuzație.

„Nu am nici o informație despre acest caz. Sunt la fel de perplex și de confuz ca și dumneavoastră în legătură cu motivele pentru care Unitatea de Combatere a Bandelor a intervenit împotriva unui cetățean american”, a declarat Eric Heyden, ofițer de relații publice al Ambasadei SUA din Belize.

McAfee a lucrat, în anii ”80, pentru compania Lockheed Martin, perioadă în care a început să dezvolte software-ul antivirus care îi poartă numele. În 1989, și-a făcut propria firmă, la el acasă. În 1992, peste jumătate din companiile de top din SUA îi cumpăraseră programul.

Obiceiurile sale nonconformiste l-au făcut celebru, el practicând yoga, dar și ritualuri ezoterice de tip Wiccan. A angajat vrăjitoare care să îi păzească sediul companiei, a organizat un concurs de sex împreună cu angajații săi. În 1994, a vândut compania și a câștigat în jur de 70 de milioane de lire sterline.

McAfee a inventat și un sport extrem – mici avioane cu aripi dintr-un material special, care zburau foarte jos și cu viteză mare. În 2006, un nepot de-al său a luat un pasager de 61 de ani, veteran de război, și s-au prăbușit. Pasagerul a murit, iar familia acestuia l-a dat în judecată pe McAfee, pentru că nepotul său nu ar fi fost certificat ca instructor. Se spune că acesta ar fi fost și motivul pentru care McAfee a părăsit SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers