Lista metodelor naturale de a trata ciupiturile de țânțari

Publicat: 25/06/2012, 09:32
Actualizat: 25/06/2012, 09:32

Apariția țânțarilor ne dă mari bătăi de cap. Dincolo de faptul că aceste insecte ne pot pune viața în pericol, deoarece atunci când suntem ciupiți de aceste insecte riscăm să facem un șoc anafilactic, mai ales dacă suntem alergici la ciupiturile lor, cei mai mulți dintre noi suferă din cauza umflăturilor apărute după ce am fost înțepați, care provoacă senzația de mâncărime.

Potrivit specialiștilor, deși pe piața farmaceutică există soluții care țin la distanță aceste insecte, niciunul nu este eficient 100%, notează Huffinghton Post.

„Țânțarii ‘injectează” în organism o substanță care provoacă la nivelul pielii o umflături și senzația de mâncărime. Apariția inflamației la nivelul pielii este o reacție absolut normală a corpului. În momentul în care suntem ciupiți de un țânțar corpul începe să elibereze histamine, o substanță care semnalează o reacție alergică”, a declarat dr. B. Neal Schultz, medic dermatolog.

Specialistul spune că, deși primul instinct este să ne scărpinăm, este indicat să evităm să facem acest gest, deoarece ne facem mai mult rău. Potrivit medicului, atunci când ne scărpinăm la nivelul pielii producem anumite microfisuri, care cresc riscul apariției unei infecții, mai ales dacă suntem murdari pe mâini. „Atunci când ne scărpinăm nu facem nimic altceva decât să ne înrăutățim situația, deoarece senzația de mâncărime se va accentua”, a precizat dr. B. Neal Schultz.

Huffington Post a realizat o listă a metodelor naturale de a trata ciupiturile de țânțar. Citiți mai jos ce ar trebui să aveți la îndemână atunci când sunteți înțepați de aceste insecte.

● Pungile cu gheață sunt o metodă eficientă de a calma senzația de mâncărime. Gheața acționează asupra zonei ciupite ca un anestezic, diminuând semnificativ senzația de disconfort.

● Uleiul din arbore de ceai are un efect antiiflamator. Acesta va reduce nivelul umflăturii și a senzației de mâncărime. În plus, uleiul din arbore de ceai are proprietăți anti-bacteriene, astfel că va diminua riscul apariției infecțiilor. Acest remediu poate fi cumpărat de la plafar sau de la farmacie.

● Mierea de albine se află și ea pe lista tratamentelor naturale împotriva ciupiturilor de țânțari. Acest aliment este recomancut pentru proprietățile sale antiiflamatorii și antibacteriene. Este indicat ca atunci când sunteți ciupiți de țânțari să aplicați la nivelul umflăturii câteva picături de miere de albine, iar apoi să acoperiți zona cu un pansament steril.

● Pliculețele de ceai. Acestea au capacitatea de a diminua umflătura provocată de ciupiturile de țânțar. Acestea pot fi folosite după ce au fost utilizate și s-au răcit. Acestea pot reduce atât pungile de sub ochi, cât și umflăturile provocate de înțepături.

● Bicarbonatul de sodiu este un compus ușor alcalin, care poate ajuta la neutralizarea echilibrul pH-ului pielii. Acesta poate ajuta la diminuarea inflamației care apare la suprafața pielii. Bicarbonatul de sodiu se poate amesteca cu puțină apă până se formează o pastă care se aplică direct pe zona afectată.

● Lămâia și lime-ul au efecte antimâncărime și antibacteriene. Sucul sau coaja acestor citrice poate „ucide tot felul de bacterii”, spune dermatologul Schultz.

● Menta poate diminua, de asemenea, mâncărimea. Ca o alternativă, puteți folosi și pastă de dinți mentolată.

● Aloe vera este foarte bună în cazul mușcăturilor de țânțar. Aceasta ajută la combaterea mâncărimii, a inflamației și are un efect liniștitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern