1 DECEMBRIE. Paula Seling la GÂNDUL LIVE: ”Mi-aș dori să fim mai iubitori / Putem să învățăm unii de la ceilalți, să privim în interiorul nostru, să vedem ce putem schimba”

1 DECEMBRIE. Paula Seling la GÂNDUL LIVE: ”Mi-aș dori să fim mai iubitori / Putem să învățăm unii de la ceilalți, să privim în interiorul nostru, să vedem ce putem schimba”
1 DECEMBRIE. Paula Seling la Gândul Live: Mi-aș dori să fim mai iubitori / Putem să învățăm unii de la ceilalți, să privim în interiorul nostru, să vedem ce putem schimba
Publicat: 01/12/2020, 12:44
Actualizat: 01/12/2020, 14:09

Paula Seling a mărturisit, la GÂNDUL LIVE, cu ocazia Zilei Naționale, că nu ar pleca din România, deoarece este îndrăgostită de meleagurile natale. În contextul pandemiei, România i se arată ca o țară „un pic temătoare, mai mult ca de obicei” și trebuie să ne punem multă încredere în Dumnezeu, spune artista.

„România mea astăzi arată un pic temătoare, preocupată de ziua de mâine, mai mult ca de obicei. Uneori își pune foarte multă încredere în Dumnezeu, doar El ne poate ajuta să trecem peste această încercare. Totuși simt încredere, nu mai e mult și ne vom reîntoarce la felul de viață pe care l-am avut. Vom aprecia și vom trăi cu mai mare intensitate lucrurile pe care nu le-am trăit în acest 2020.

Mi-aș fi dorit să fim mai iubitori, să înțelegem că această distanțare e tocmai din iubire. Te face să ai grijă de celălalt, stai la o distanță să nu îl pui în pericol. Putem să învățăm unii de la ceilalți, să privim în interiorul nostru, să vedem ce putem schimba în noi înșine, înainte de a vedea defectele celuilalt.

„Țara mea de vis este unită”

Țara mea de vis arată unită, cu același sentiment pe care înaintașii l-au avut când au avut acest vânt de unire. E foarte mult de muncă, v-am ascultat mai devreme, în educație, nu avem autostrăzi, eu nu mă bag, dar eu vă spun, ca artist, că sunt multe lucruri pe care le văd și mi-aș dori să am puterea să le procesez, să le înțeleg, ar putea fi corectate.

Nu vreau să apelez la un clișeu, să spun că schimbarea stă în fiecare dintre noi. Dar o să fac asta totuși. Avem cu toții puterea să facem ceva pentru țara noastră, să respectăm regulile, pentru a ne fi bine.

„Trebuie să lucrăm la mentalitate”

Incertitudinea îi face pe oameni să direcționeze temerile în altă parte. Gândiți-vă câtă unitate există când România e mândră de un sportiv. Încerc să găsesc motivele pentru care se întâmplă asta. Nu avem ceva ce să ne îndemne să simțim compasiune, să ne punem în locul celuilalt. De foarte multe ori ne detașăm de lucrurile prin care trece celălalt, aplicăm ceea ce credem că e bine sau nu. Aici ar trebui să lucrăm, la mentalitate, la respectul pe care să-l avem unii față de ceilalți. Există alte locuri unde sunt apreciați și respectați toți oamenii.

La noi există această problemă, din cauza educației. Mulți dintre ei nu sunt mândri de meseria lor, sunt ținta celorlalți. În Japonia sunt elevii, se face o zi în care toți participă la curățenie. Acel copil va aprecia și un om care face curățenie în școală și nu va arunca pe jos. În urmă cu mulți ani am fost două săptămâni în munți și am adunat gunoaiele. Când există aceste preocupări în perioada timpurie a educării unui individ, atunci se percep automatismele. Avem șanse mai mari ca aceștia să crească mult mai buni.

„Îmi iubesc țara, n-aș fi putut să plec”

Am avut un gând, eram foarte mică, să rămân în altă țară. Mutată la București, mi-era dor deja de locul unde m-am născut. Îmi iubesc țara, ca și majoritatea românilor, n-aș fi putut să plec, să las toți oamenii dragi, toate locurile dragi mie. Sunt oameni care aleg să-și cinstească țara plecând peste hotare, să dea un exemplu foarte bun. Eu îi apreciez pe toți cei care au avut curajul și puterea să facă asta.”, a spus Paula Seling la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase