1 DECEMBRIE. ”Romanian Rhapsody/ 3 for Romania”, tradițiile din Moldova, Transilvania și Muntenia, prezentate în Irlanda: ”Fiecare artist va interacționa online cu publicul, apropiindu-l de cultura românească, de ţinuturile milenare româneşti”

Redactor:
Cristian Lisandru
1 DECEMBRIE. ”Romanian Rhapsody/ 3 for Romania”, tradițiile din Moldova, Transilvania și Muntenia, prezentate în Irlanda: ”Fiecare artist va interacționa online cu publicul, apropiindu-l de cultura românească, de ţinuturile milenare româneşti”
1 DECEMBRIE. ”Romanian Rhapsody/ 3 for Romania”, tradițiile din Moldova, Transilvania și Muntenia, prezentate în Irlanda: ”Fiecare artist va interacționa online cu publicul, apropiindu-l de cultura românească, de ţinuturile milenare româneşti”

Ziua Națională a României se va desfășura, anul acesta, sub spectrul nemilos al pandemiei de coronavirus, măsurile restrictive impunând o cu totul abordare în ceea ce privește evenimentele dedicate acestui moment cu puternică încărcătură emoțională pentru toți cei care trăiesc și simt românește, oriunde i-au purtat pașii.

”Romanian Rhapsody/ 3 for Romania” poate fi considerat un eveniment multimedia inovator, scopul fiind acela de a aduce în prim-plan tradițiile extraordinare din din cele trei provincii istorice românești, Moldova, Transilvania și Țara Românească.

Trei provincii istorice, trei forme de artă, muzică, arte vizuale, poezie și – nu în ultimul rând – trei tipuri de muzică vor fi oferite publicului irlandez: clasică, tradiţională şi contemporană.

”Romanian Rhapsody/ 3 for Romania” este un proiect ”creionat” special pentru Ziua Națională a României și va fi difuzat în perioada 3-5 decembrie pe rețelele de socializare ale ICR, ale Ambasadei României la Dublin, ale artiștilor implicați în proiect și ale tuturor partenerilor”

Institutul Cultural Român

”Acest format de concert a cucerit deja publicul european”

”Romanian Rhapsody/ 3 for Romania” se bazează pe o interacţiune continuă între artiştii live şi… preînregistrările audio, însoţite de imagini live şi preînregistrate.

”Acest format de concert”, transmit reprezentanții ICR, ”a cucerit deja publicul european prin cele trei spectacole de succes, selecţionate şi susţinute în cadrul celebrului Festival EUROPALIA ROMANIA, dar şi cele organizate sub egida ,,Romania 100”.

În noua ediție a acestui format, ”Romanian Rhapsody 2020” va prezenta publicului ”minunate bijuterii muzicale, atat tradiţionale cât şi clasice, din cele trei regiuni istorice ale României”, fiecare artist interacţionând online cu publicul irlandez, ”apropiindu-l în acest mod de cultura românească şi incitându-l în a se informa şi a explora tradiţiile şi ţinuturile milenare româneşti”.

”În lumea muzicii eu sunt cinci într-unul: compozitor, dirijor, violonist, pianist şi profesor. Cel mai mult preţuiesc darul de a compune muzică şi nici un muritor nu poate poseda o fericire mai mare…”

George Enescu

Adrian Mantu, Mihai Cucu și invitații lor: ”Interacțiunea dintre violoncelul interpretat live și violoncelele preînregistrate proiectate pe ecran”

Artiştii români care interpretează live și/sau preînregistrat sunt violoncelistul Adrian Mantu, inițiatorul proiectului, și Mihai Cucu – instrumente de percuţie și artistul vizual al conceptului, alături de invitații lor: pianista Sînziana Mircea, soprana Ioana Constantin Pipelea, pianista Anita Petrovski, dansatoarea Anastasia Grigore precum și scriitoarea Shannon Kuta Kelly.

Concertul din 3 decembrie va avea loc la Courthouse din Galway și se va axa pe interacțiunea dintre violoncelul interpretat live de Adrian Mantu și violoncelele preînregistrate proiectate pe ecran, interpretând muzica din cele trei provincii românești, conectate prin dans și videografie, realizate de Mihai Cucu și Anastasia Grigore.

Evenimentul din 4 decembrie se va desfășura la Dublin în Mermeid Arts Centre Bray și se va axa pe interacțiunea constantă dintre înregistrările cu pianista Sînziana Mircea, dansatoarea Anastasia Grigore și scriitoarea Shannon Kuta Kelly, proiectate pe ecran, și violoncelistul Adrian Mantu și artistul Mihai Cucu, prezenți live.

“Moldova, Transilvania şi Muntenia nu există pe faţa pământului. Există o singură Românie: există un singur corp şi un singur suflet, în care toţi nervii şi toate suspinele vibrează unul către altul”

Bogdan Petriceicu Hașdeu

Soprana Ioana Constantin Pipelea și pianista Anita Petrovski vor interpreta cele mai populare și renumite creații românești

Soprana Ioana Constantin Pipelea și pianista Anita Petrovski se alătură concertului din 5 decembrie în vederea interpretării unora dintre cele mai populare și renumite creații românești, incluzând creații vocale și instrumentale ale compozitorilor George Enescu, Paul Constantinescu și Doru Popovici. Acest ultim concert are loc la Triskel Arts Centre din Cork și constituie evenimentul principal al miniturneului.

De asemenea, cu prilejul marcării Zilei Naționale a Romaniei, președintele interimar al ICR, Mirel Taloș, și ambasadoarea României la Dublin, Excelența Sa Manuela Breazu vor transmite câte un mesaj online, în cadrul concertului din 5 decembrie.

Componenta de proză și poezie cuprinde creații scrise despre România de renumita scriitoare Shannon Kuta Kelly, în timpul șederii sale în România, acestea fiind acompaniate de muzica lui Vasile Jianu și Paul Constantinescu.

Concertele din Mermeid Arts Centre și Triskel Arts Centre vor fi transmise live și vor putea fi urmărite de publicul larg pe rețetele online ale ICR și partenerilor irlandezi, se mai menționează pe site-ul Institutului Cultural Român.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Toţi se roagă pentru ea! Are tumoră cerebrală! George Burcea, apel către toţi prietenii săi
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
VIDEO Alexei Navalnîi a fost reţinut de poliţişti la graniţă. Liderii internaţionali cer eliberarea lui...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Rareș Bogdan, atac la Orban: „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul...
Toţi se roagă pentru ea! Are tumoră cerebrală! George Burcea, apel către toţi prietenii săi
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
ULTIMA ORĂ! Atât o să ai de plătit pentru energia electrică dacă nu închei un...
Alimentul din bucătărie care îți protejează ochii de boli. Românii greșesc grav când îl ignoră
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Masca va fi olbigatorie până în 2023. Anunțul oficial
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide