1 milion de euro a fost prejudiciat de o contabilă, în vârstă de 36 de ani, din Ialomița prin falsificare

1 milion de euro a fost prejudiciat de o contabilă, în vârstă de 36 de ani, din Ialomița prin falsificare
Foto: YouTube
Publicat: 08/04/2021, 11:38

Două societăți comerciale ar fi fost prejudiciate cu aproximativ 1.000.000 de euro de o contabilă care a transferat banii în mod fraudolos.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au documentat activitatea infracțională a trei persoane, bănuite că ar fi prejudiciat două societăți comerciale, cu aproximativ 1.000.000 de euro, bani cărora li s-ar fi disimulat adevărata proveniență, prin achiziționarea de bunuri imobile și autoturisme.

La data de 7 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare trei mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, din Ialomița, bănuite de spălare a banilor, înşelăciune, fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

O contabilă ar fi transferat banii prin falsificarea

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2020, în calitate de contabil, o femeie, de 36 de ani, ar fi prejudiciat două societăți comerciale, prin transferarea în mod fraudulos a aproximativ 1.000.000 de euro, prin falsificarea unor date bancare în sisteme informatice. Banii ar fi fost transferați în conturile proprii ale femeii și în conturile mai multor persoane fizice și societăți comerciale.

„Pentru disimularea adevăratei proveniențe a sumelor de bani, cele trei persoane bănuite ar fi achiziționat imobile și autoturisme. În cauză, prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%”, a mai precizat IGPR.

Pentru disimularea adevăratei proveniențe a sumelor de bani, cele trei persoane bănuite ar fi achiziționat imobile și autoturisme.

În cauză, prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar față de femeia de 36 de ani.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză și recuperarea prejudiciului cauzat, arată un comunicat al IPJ Ialomița.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase