15 înmormântări au avut loc la cimitirul orașului Slobozia, în ultimele două zile. Groparii sunt copleșiți de numărul de decese

15 înmormântări au avut loc la cimitirul orașului Slobozia, în ultimele două zile. Groparii sunt copleșiți de numărul de decese
Foto: Rosca Petre Valeriu
Publicat: 21/10/2021, 17:04
Actualizat: 21/10/2021, 17:06

Imagini șocante din cimitirul orașului Slobozia au fost publicate de șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public, Roșca Petre Valeriu. Peste 20 de gropi în care vor fi înhumați cei care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului au fost săpate, în ultimele zile.

15 înmormântări au avut loc în cimitirul orașului Slobozia, în decursul a două zile. Groparii au ajuns facă trei înmormântări în două ore.

Groparii din cimitir au fost depăşiţi de situaţie, relatează independentonline.ro. Din această cauză a fost adus în ajutor un mini excavator.

Șeful Direcției de Administrare a Domeniului Public, Valeriu Petre Roșca,  a făcut un apel la oameni să se vaccineze.

„Așa arată acum cimitirul din Slobozia – 8 înmormântări ieri, 7 astăzi și gropi care își așteaptă rândul să fie umplute. Colegii mei din DADP Slobozia dau o mână de ajutor groparilor care sunt depășiți și nu mai fac față valului prea mare de înhumări”, a scris Roșca pe Facebook.

Mai mulți oameni din instituția pe care o conduce au fost trimiși să ajute groparii, care nu mai fac față „valului prea mare de înhumări”.

Miercuri, 20 octombrie 2021, la nivelul judeţului Ialomiţa, conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 15.674, fiind înregistrate 273 de noi cazuri faţă de ziua de marţi. Incidenţa la 14 zile înregistrată la nivelul judeţului Ialomiţa este de 9,76/1000 de locuitori.

Groparii din Botoșani, copleșiți de numărul de decese

În Botoșani, Primăria a închiriat un excavator pentru ca groparii au fost copleșiți de numărul de înmormântări.

Datele centralizate arată că, la nivelul municipiului Botoşani, în fiecare lună, erau aproximativ 50 de decese, însă numărul acestora s-a dublat.

Creșterea numărului de decese zilnice accentuează criza locurilor de veci, astfel că autoritățile trebuie să găsească soluţii rapide.