16 de ani închisoare pentru un tată din Botoșani care și-a violat în mod repetat cele două fiice minore

16 de ani închisoare pentru un tată din Botoșani care și-a violat în mod repetat cele două fiice minore
Foto cu caracter ilustrativ/Sursa/Shutterstock
Publicat: 23/09/2022, 18:26

Un bărbat din Botoșani, acuzat că și-a violat cele două fiice minore timp de doi ani a fost condamnat la 16 de închisoare. El a încercat inițial să conducă autoritățile pe o pistă falsă, dar anchetatorii au dovedit că tocmai el fusese agresorul.

Ororile prin care au trecut cele două minore s-au întâmplat în 2021. Tatăl vitreg al fetelor s-a speriat atât de tare că ar putea fi prins și condamnat pentru faptele sale încât a inventat o poveste precum fiica vitregă de 12 ani ar fi fost violată de un vecin.

Anchetatorii au început cercetările, iar în urma expertizei medico-legală s-a confirmat agresiunea sexuală.

În urma cercetărilor a ieșit la iveală faptul că cel care a abuzat-o era chiar tatăl vitreg, cel care a reclamat la început abuzul, în încercarea de a duce autoritățile în eroare. De asemenea, oamenii legii au descoperit că bărbatul ar fi agresat-o sexual și pe sora ei mai mare, de 15 ani.

Tatăl violator a stat până acum în arest preventiv. El a fost condamnat la 16 ani de închisoare de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava.

Minorele au fost luate în grija Direcției pentru Protecția Copilului și urmează ședințe de consiliere psihologică pentru a trece peste traumele la care au fost supuse.
Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult