16 români, acuzați că au forțat zeci de românce să se prostitueze, obținând câștiguri de peste 3,5 milioane de euro, au fost reținuti de procurorii DIICOT

16 români, acuzați că au forțat zeci de românce să se prostitueze, obținând câștiguri de peste 3,5 milioane de euro, au fost reținuti de procurorii DIICOT
Publicat: 18/06/2021, 16:47
Actualizat: 18/06/2021, 16:50

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 16 persoane suspectate că ar fi exploatat sexual tinere în mai multe state din Europa, fiind identificate până acum 40 de victime. Prejudiciul este estimat la 3,5 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 16 persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, spălare a banilor şi camătă, în urma a 44 de percheziţii. Persoanele implicate sunt bănuite că ar fi exploatat sexual tinere în mai multe state din Europa, fiind identificate până acum 40 de victime. Prejudiciul este estimat la 3,5 milioane de euro.

„La data de 17.06.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 16 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, spălare a banilor şi camătă. În cauză s-a reţinut faptul că, membrii grupării au fost implicaţi în activităţi de proxenetism pe relaţia România-Germania-Austria, având roluri bine definite, precum şi în oferirea de bani cu camătă, context în care au recurs la ameninţări, cu acte de violenţă, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate şi dobânzilor aferente”, a transmis, vineri, DIICOT.

Un inculpat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Mangalia, a coordonat grupul infracţional

Din cercetări a reieşit că 24 de persoane au constituit grupul infracţional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta a fost coordonat de către un inculpat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Mangalia şi a acţionat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

În urma perchezițiilor făcute în 44 de locații de procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa, au fost ridicate autoturisme, importante sume de bani, telefoane mobile, pistoale cu aer comprimat, laptopuri, ceasuri, bijuterii şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Porturi Maritime şi SCCO Tulcea, al poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor din Constanţa.

„În cursul zilei de astăzi, inculpaţii reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai transmis DIICOT.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase