Peste 23.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, în stradă în MINIVACANȚA de Ziua Copilului și Rusalii

Peste 23.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, în stradă în MINIVACANȚA de Ziua Copilului și Rusalii
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 30/05/2023, 16:47

În timpul minivacanței de Ziua Copilului și de Rusaliile Ortodoxe, la nivel național vor acționa peste 23.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, specialiști de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și de la alte structuri MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat intensificarea eforturilor de prevenire și combatere a faptelor ilegale în zonele aglomerate, precum stațiuni turistice, gări, aeroporturi, locuri de agrement sau de desfășurare a unor evenimente publice.

Potrivit informațiilor transmise până la acest moment de organizatori, în următoarele zile vor avea loc peste 540 de evenimente publice la care se așteaptă o participare numeroasă, estimarea totală fiind de aproximativ 530.000 de persoane, conform Ministerului de Interne.

Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor incidente favorizate de aglomerație, dar și pentru gestionarea urgențelor medicale.

Pentru protecția credincioșilor, echipajele de ordine publică și de intervenție în situații de urgență vor avea în atenție și lăcașurile de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu participare numeroasă.

Peste 1.500 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național

„Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o creștere a valorilor de trafic, peste 1.500 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național, cu accent pe cele mai solicitate drumuri naționale și autostrăzi. Principalele obiective ale echipajelor rutiere vor fi fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor grave”, potrivit MAI.

Pentru depistarea șoferilor care pun în pericol siguranța traficului, polițiștii rutieri vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar și cu dispozitive care semnalează consumul de alcool și de substanțe interzise.

Polițiștii vor beneficia de sprijinul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza drumurile aglomerate și cu risc de producere a unor accidente grave.

Restricții de circulație în Capitală cu ocazia Zilei Armatei și a București Super Rally. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Shutterstock

5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiți să intervină rapid

„Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere și să manifeste o conduită preventivă, ținând cont de condițiile de trafic și de drum, dar și, dacă va fi cazul, de condițiile hidro-meteorologice”, precizează sursa citată.

Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiți să intervină rapid pentru limitarea efectelor situațiilor de urgență, inclusiv cele provocate de vremea severă, precum și pentru stingerea incendiilor și acordarea primului-ajutor calificat.

Polițiștii de frontieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenței traficului de autovehicule și a tranzitului de persoane, concomitent cu desfășurarea eficientă a activităților de prevenire și de combatere a infracționalității transfrontaliere.

Pe parcursul minivacanței, la nivelul întregii țări, efectivele MAI vor avea o prezență activă în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale de orice fel și pentru a putea asigura intervenția rapidă în situații de pericol pentru cetățeni.

FOTO – Caracter ilustrativ: ISU Timiș
Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Gheorghe Dincă, ELIBERAT! Răsturnare de situație în cazul Caracal
Gabriela Cristea, jignită crunt: „Și ce vrei mamaie, să facă el tot”
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse