48 de școli și peste 600 de blocuri de apartamente au fost distruse de bombardamentele rusești, în Harkov

48 de școli și peste 600 de blocuri de apartamente au fost distruse de bombardamentele rusești, în Harkov
48 de școli și peste 600 de blocuri de apartamente au fost distruse/FOTO: Twitter: Nexta
Publicat: 15/03/2022, 19:37

Primarul din Harkov, Ihor Terejov, a afirmat că în urma bombardamentelor masive lansate de forțele rusești au fost distruse 48 de unități de învățământ și peste 600 de blocuri de apartamente, relatează Ukrinform.

„La început, au bombardat mai ales cartierele de la periferie, dar acum s-au îndreptat spre partea centrală. Ei lovesc clădiri administrative: poliția, administrația regională de stat și primăria noastră. Distrug toată infrastructura orașului. 48 de școli au fost complet distruse. Grădinițe, clinici, spitale… Ieri, au lovit chiar și un centru maternal. Este bine că am prevăzut acest lucru și am mutat toate mamele de acolo”, a declarat Terekhov.

Potrivit primarului,  ruși bombardează substațiile de energie electrică, rețelele de încălzire și instalațiile sistemului de alimentare cu apă. Peste 600 de blocuri de apartamente au fost distruse în tot orașul. Locuitorii acestora și-au găsit adăpost în metrou, școli, grădinițe și alte locații.

Primarul a adăugat că, în ciuda bombardamentelor, serviciile publice lucrează în oraș, îndepărtând gunoaiele, curățând străzile și reparând comunicațiile avariate.

„Am convenit cu oamenii în felul următor: oricine are posibilitatea să lucreze, cum ar fi restaurantele, le oferim produse pe care le gătesc și hrănesc oamenii … Multe bănci comerciale și întreprinderi au fost evacuate, lucrează la distanță, sectorul IT lucrează, de asemenea, dar în afara Harkovului”, a precizat Terekhov.

Harkovul a fost bombardat de 65 de ori numai în ultimele 24 de ore.