5 idei de afaceri profitabile cu investiție mică

5 idei de afaceri profitabile cu investiție mică
Sursa foto: Pexels
Publicat: 10/08/2021, 13:08

Dacă îți dorești să fii propriul tău șef, să-ți faci programul așa cum vrei și singura persoană căreia să-i dai explicații să fii chiar tu, este timpul să analizezi posibilitatea de a-ți deschide propria afacere. Cei mai mulți dintre noi au la dispoziție sau pot accesa fonduri limitate, astfel că ai nevoie de o idee bună de afacere care necesită o investiție mică, dar îți poate asigura un profit apreciabil.

Dacă ai în vedere nevoile imediate ale oamenilor, ai făcut deja primul pas spre succes. Iată care sunt cele 5 idei de afaceri profitabile, cu investiție mică, pe care le-am selectat pentru tine:

Cafenea

O cafenea poate fi o afacere extrem de profitabilă cu condiția să fie amplasată strategic, într-un loc „cu vad”, și să ofere posibilitatea clienților grăbiți să-și ia cu ei cafeaua. Evident, genul de business „coffee to go” este foarte popular mai ales în orașele mari, însă, pentru a-ți asigura succesul este recomandat să oferi și un spațiu în care clienții pot rămâne să-și savureze cafeaua. Un plan de afaceri bine pus la punct, dotări de calitate, un plan de marketing sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a începe o astfel de afacere, așa cum recomandă specialiștii Hendi.ro.

Covrigărie

Covrigăriile se bucură de un succes nebun în zonele urbane. Un covrig proaspăt și bun ne potolește foamea pentru câteva ore și este o gustare perfectă pentru cei care sunt mereu pe grabă sau pur și simplu dispun de mai puțini bani. Este o afacere care necesită o investiție mică, ce se va amortiza în doar câteva luni, după care va aduce profituri considerabile.

Pizzerie cu livrare la domiciliu

Pizza a devenit unul dintre cele mai populare preparate de la noi, din nenumărate motive pe care le cunoaștem cu toții. O pizzerie cu livrare are un avantaj în plus față de cele clasice, pentru că oamenii sunt tot mai ocupați, mai ales în timpul săptămânii și își găsesc cu greu timp să meargă în oraș să mănânce, iar dacă mâncarea poate „să vină” acasă sau la serviciu este foarte bine. O pizzerie are nevoie de dotări limitate, astfel că investiția este mică, mai ales dacă o gândești doar pentru livrări la domiciliu.

Plăcintărie

Plăcinta este un preparat clasic, în preferințele românilor. Rezistăm cu greu unei astfel de tentații, dulci sau sărate, astfel că cererea va fi asigurată, mai ales dacă produsul este bun. Rețetele de plăcinte sunt simple, iar ingredientele sunt ieftine. Prin urmare, dacă este bine amplasată, succesul unei astfel de afaceri este asigurat.

Fast-food

Un fast-food se adresează celor care își doresc o masă gustoasă, preparată rapid, la prețuri accesibile. Este un gen de afacere care merge foarte bine în orașe. Oamenii își pot lua un sandviș sau un hot-dog în drum spre serviciu, dacă aleargă dintr-o parte în alta pentru a-și rezolva diverse probleme sau dacă ies la plimbare în parc. Cu alte cuvinte, cererea poate fi mare, dacă preparatele sunt bune. Pentru un astfel de business ai nevoie de dotări simple, astfel că investiția va fi mică.

Dacă te interesează un alt tip de afacere, pe acest blog vei găsi zeci de idei de business-uri care necesită investiții mici, dar care îți pot asigura succesul financiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații