60 de copii din Galați vor acorda Marele Premiu la Festivalul Internațional al Filmului Ecologist ECOFEST

Publicat: 23/05/2022, 12:00
Actualizat: 23/05/2022, 13:04

Filmul ecologist este celebrat, anul acesta, pe malul Dunării, la Galați, între 7 și 11 iunie, în cadrul Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa de Est. Ediția din acest an este organizată de Uniunea Zariștilor Profesioniști din România, în colaborare cu Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană și cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, al Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Educației, Ministerul Culturii și Consiliul Județean.

Pe lângă un juriu profesionist internațional, festivalul va avea și un juriu format din 60 de elevi din Galați. Juriul va acorda Marele Premiu al Festivalului. În competiție sunt înscrise 11 titluri documentare și de animație cu tematică ecologistă din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Cipru, Cehia, Italia, Spania, Slovacia, Lituania, Noua Zeelandă.

Unul dintre filmele aflate în competiție are ca subiect pelicanii din Delta Dunării, pelicula fiind o coproducție Franța – Germania – România.

Filmul ecologist este celebrat, anul acesta, pe malul Dunării, la Galați, între 7 și 11 iunie, în cadrul Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST

Teme ecologiste – workshop-uri educative și de creație, concursuri de proiecte și manifestări artistice

În afara concursului, se vor proiecta filme artistice noi, premiate sau nominalizate la festivaluri internaționale.

Festivalul se va desfășura în mai multe locuri din Galați, la toate evenimentele participarea publicului fiind gratuită. Proiecțiile filmelor din secțiunea ”Concurs” vor avea loc în perioada 8-10 iunie 2022, la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați, iar filmele din afara concursului, reunite în secțiunea ”Panorama”, vor fi proiectate în ziua de 7 iunie 2022, la Teatrul Dramatic Fani Tardini și în perioada 10-11 iunie 2022, în zona pietonală ”Spicul”.

Pe lângă proiecții de film, se organizează workshop-uri educative și de creație, interactive, concursuri de proiecte și manifestări artistice, toate cu tematică ecologistă.

În cadrul festivalului, vor avea loc și trei concerte de muzică folk, folk-rock și rock susținute de formațiile Folk Frate, PRO CONSUL și artiștii Andrei Păunescu, Vanghelie Gogu, Mihai Napu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult