8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Marele actor Ion Dichiseanu va fi înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Marele actor Ion Dichiseanu va fi înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare
Sicriul cu trupul neînsufleţit al marelui actor Ion Dichiseanu a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului Nottara (FOTO: Alexandra Pandrea)
Publicat: 22/05/2021, 08:00
Actualizat: 22/05/2021, 09:31

Trupul neînsufleţit al marelui actor Ion Dichiseanu a fost depus vineri, în jurul orei 13.00, în foaierul Teatrului Nottara, pentru ca toți cei ce doresc să-i aducă un ultim omagiu. Sicriul este acoperit cu drapelul național. Sâmbătă, la ora 10.00, cortegiul va pleca spre cimitirul Bellu, unde va fi depus în capelă, iar slujba de înmormântare va avea loc ora 12.00, cu onoruri militare.

Reprezentanții Teatrului Nottara au transmis că întregul proces se va desfăşura cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.

Omenirea, în pragul unei noi pandemii. Un virus extrem de periculos a infectat deja mai multe persoane din Rusia

Avertisment lansat de experții în medicină din China: omenirea este în pericol să treacă printr-o nouă pandemie. Doi dintre cei mai cunoscuți virusologi chinezi recomandă să se ia urgent măsuri de siguranță sanitară după ce șapte angajați de la mai multe ferme din Rusia s-au infectat în 2020 cu un virus aviar extrem de periculos.

Conform MedicalXpress, Weifang Shi și George Gao, proeminenți cercetători chinezi, sunt de părere că structura tulpinii H5N8 a virusului care provoacă gripa aviară reprezintă un pericol atât de mare încât în orice moment poate declanșa o pandemie.

Un nou tip de coronavirus apărut la câini se transmite și la oameni (Studiu)

Un nou tip de coronavirus, despre care se credea că a apărut inițial la câini, a fost detectat la pacienții spitalizați cu pneumonie în perioada 2017-2018. Ar putea fi al optulea tip de coronavirus care se transmite la oameni, dacă se confirmă ca agent patogen, relevă un studiu.

Cercetătorii acestui studiu, publicat în revista medicală Clinical Infectious Diseas, au declarat că descoperirile scot la iveală pericolul coronavirusurilor transmise de la animal la om.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, convins că toți elevii și studenții se vor reîntoarce în bănci, din 13 septembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri seară, la Antena 3, că este convins că din data de 13 septembrie 2021 toți elevii și studenții se vor întoarce fizic la școală.

Acesta a mai spus că speranța este să nu existe un alt val al pandemiei și că orele online pot continua și după noul an școlar, acolo unde se vrea.

Ministerul Educației: Aproape 60% dintre angajaţii din învăţământ s-au vaccinat

Ministerul Educației a făcut publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ superior (de stat și privat). Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 60%.

Din totalul de 266.120 angajaţi titulari în învăţământul preuniversitar de stat s-au vaccinat 151.133 persoane (112.559 cadre didactice şi 38.574 personal didactic auxiliar şi nedidactic).

Cum va fi vremea în weekend la Sinaia, Bușteni și Predeal

Zilele de ploi, vânt și temperaturi scăzute din această săptămână s-au terminat, următoarele trei zile fiind cu temperaturi în creștere și fără precipitații în multe zone din țară.

Schimbarea de vreme, de la temperaturi sub ceea ce ar fi fost normal la depășiri ale valorilor obișnuite pentru această perioadă, de la ploi abundente și chiar vijelii, la cer fără nori, se datorează unui câmp de presiune ridicată, care aduce spre țara noastră o masă de aer cald, potrivit datelor de la Prognoze Meteo transmise pentru Gândul.

Vremea la mare în weekendul 21-23 mai: fără ploi și cu temperaturi care ajung la 25 de grade Celsius

După instabilitate, ploi abundente, vânt și temperaturi sub ceea ce ar fi fost normal, săptămâna se încheie cu vreme foarte frumoasă, cu temperaturi în creștere și fără precipitații în multe zone din țară.

Acest lucru se datorează, din punct de vedere sinoptic, faptului că în zona țării noastre se instalează un anticiclon, un câmp de presiune ridicată. Instalarea acestui câmp de presiune ridicată permite și avansul unei mase de aer cald care va aduce în aceste zile de weekend temperaturi și cu 3 – 4 grade peste ceea ce ar fi normalul perioadei, potrivit datelor de la Prognoze Meteo transmise pentru Gândul.

Horoscopul zilei de 22 mai 2021. Balanțele au nevoie de relaxare și armonie

Horoscopul zilei de 22 mai 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Astăzi Luna traversează zodia Balanță și ne imprimă tuturor nevoia de echilibru, pace și armonie cu cei din jur. Este o zi favorabilă discuțiilor în cuplu și petrecerii timpului în doi.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția