8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Acuzații în premieră: Biden afirmă că „dictatorul” Putin a comis „un genocid” în Ucraina

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Acuzații în premieră: Biden afirmă că „dictatorul” Putin a comis „un genocid” în Ucraina
Publicat: 13/04/2022, 07:54

Preşedintele Joe Biden a a folosit, marţi, pentru prima dată, termenul „genocid” pentru a descrie situaţia din Ucraina, invadată de forţele ruse pe 24 februarie, relatează CNN.

Joe Biden folosește în premieră termenul „genocid”, referindu-se la situația din Ucraina

„Bugetul familiei voastre, capacitatea de a face plinul la maşină, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de un dictator care declară război şi comite un genocid la celălalt capăt al lumii”, a declarat preşedintele american în timpul unei vizite în statul Iowa, potrivit CNN.

March for Ukraine: Colecție NFT românească prin care oricine din lume poate dona pentru reconstrucția Ucrainei

Sebastian Burduja, antreprenor civic și deputat în Parlamentul României, a lansat astăzi prima colecție de NFT românească prin care oricine poate dona pentru reconstrucția Ucrainei. Fondurile vor fi redirecționate integral în conturile deschise de guvernul ucrainean pentru reconstrucția țării distruse de războiul declanșat de Federația Rusă.

Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani. Celebrul actor de comedie a jucat în filme precum „Beverly Hills Cop II”, „Problem Child” și „The Aristocrats”

Celebrul comedian Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani, a transmis familia acestuia. Gottfried a murit marți după-amiaza, în urma unei tahicardii ventriculare, cauzată de distrofia miotonică tip II, a declarat Glenn Schwartz, prietenul și biograful actorului, potrivit NBC.

Oligarhii sancționați de UE, „nominalizați” la „Oscar”: Europol anunță o operațiune de amploare

Biroul european de poliție Europol a lansat o operațiune care vizează bunurile persoanelor și firmelor ruse sancționate din cauza războiului provocat de Rusia în Ucraina, informează un comunicat al instituției.

Compania de căi ferate a Rusiei a fost declarată în incapacitate de plată

Compania de Căi Ferate a Rusiei a fost declarată în incapacitate de plată după ce luna trecută nu a plătit dobânda la un green bond în franci elvețieni, scrie Bloomberg.

VIDEO | Horoscopul zilei de 13 aprilie 2022. „Berbecii” se autodisciplinează

Horoscopul zilei de 13 aprilie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Zelenski propune Moscovei un schimb

Preşedintele Volodimir Zelenski a propus marţi seară Moscovei să îl ofere pe deputatul şi omul de afaceri ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin arestat recent, la schimb cu ucrainenii aflaţi în captivitate în Rusia.

Peste 870.000 de refugiaţi ucraineni s-au întors în ţară de la începutul războiului

Peste 870.000 de refugiaţi ucraineni s-au întors în ţara lor de la începutul războiului, inclusiv femei, copii şi persoane vârstnice, a anunţat marţi Serviciul de grăniceri din Ucraina.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult