Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani. Celebrul actor de comedie a jucat în filme precum „Beverly Hills Cop II”, „Problem Child” și „The Aristocrats”

Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani. Celebrul actor de comedie a jucat în filme precum „Beverly Hills Cop II”, „Problem Child” și „The Aristocrats”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13/04/2022, 07:13

Celebrul comedian Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani, a transmis familia acestuia.

Gottfried a murit marți după-amiaza, în urma unei tahicardii ventriculare, cauzată de distrofia miotonică tip II, a declarat Glenn Schwartz, prietenul și biograful actorului, potrivit NBC.

Gottfried, care a făcut stand-up comedy timp de 50 de ani, era cunoscut drept „comedianul comedianilor”, „pentru că spectacolele sale ignorau corectitudinea politică și livra glume fără limite”, a anunțat reprezentantul acestuia.

Actorul de comedie a jucat în filme precum „Beverly Hills Cop II”, „Problem Child”, „Look Who’s Talking II”, „The Aristocrats” și altele. De asemenea, el a fost vocea papagalului Iago în filmul animat Disney „Aladdin”.

În 2017, actorul a fost subiectul documentarului „Gilbert”, despre viața sa. El a găzduit și un podcast intitulat „Gilbert Gottfried’s Amazing Colossal Podcast!”, în care intervieva vedete de la Hollywood.

Familia sa l-a descris drept „cea mai reprezentativă voce a comediei”, precum și un „soț, frate, prieten și tată minunat pentru cei doi copii ai săi”.

Actorul Jason Alexander, „George Constanza” din serialul-cult „Seinfeld”, a deplâns dispariția lui Gottfried.

„Gilbert Gottfried m-a făcut să râd de multe ori, chiar și în momentele neplăcute ale vieții. Ce har a avut”, a scris actorul pe Twitter. „Nu l-am cunoscut bine, dar am apreciat ceea ce ne-a oferit tuturor. Condoleanțe!”

Numeroase celebrități au transmis condoleanțe familiei actorului, vorbind, totodată, despre amintirile legate de acesta și impactul lui Gilbert Gottfried asupra vieții și carierei lor.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult