8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Adrian Oros demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii: „Pentru Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Adrian Oros demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii: Pentru Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități
Foto: Facebook | Adrian Oros
Publicat: 28/09/2021, 08:00
Actualizat: 28/09/2021, 08:34

Ministrul Agriculturii demisionează: „Pentru Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat luni noapte că îşi va da demisia din guvern. Adrian Oros acuză că în Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură și că „nu există suficientă determinare” pentru a combate piața neagră și vânătorii de subvenții.

„Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, a scris Adrian Oros luni noapte pe Facebook.

CCR discută sesizarea premierului privind moţiunea de cenzură

Curtea Constituţională discută marţi sesizarea premierului Florin Cîţu privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR.

Premierul Florin Cîţu a depus pe 8 septembrie, la Curtea Constituţională, o sesizare cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern

Judecătorii constituţionali au decis însă să dezbată această sesizare după congresul PNL, care a avut loc sâmbătă şi unde Florin Cîţu a fost ales noul preşedinte al partidului.

VIDEO | Ciolacu: Au venit să treacă șmecherește în Parlament obligativitatea certificatului verde. PSD votează împotriva vaccinării obligatorie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a acuzat pe guvernanți că au venit în Parlament cu o Horărâre de Guvern să treacă „șmecherește”  legea ce impune vaccinarea obligatorie a unor categorii de persoane. El a precizat că nu este de acord cu încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor și anunță că PSD va vota împotrivă.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021. Scorpionii devin romantici (VIDEO)

Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

În prima parte a zilei Luna trece prin zodia Gemeni și ne poate stimula să spunem cuvinte pe care până acum le-am reprimat. Ulterior, se va muta în domiciliul său, în Rac, și ne va îmbia să căutăm liniștea interioară și să ne dedicăm mai mult activităților care țin de casă și familie. Totodată, planeta iubirii, Venus, din zodia Scorpion formează un trigon cu Neptun retrograd din Pești, aspect care ne poate aduce mai multă sensibilitate, visare și romantism.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească atât previziunile pentru ascendent, cât și previziunile pentru zodie!

Nicușor Dan: Și în această iarnă bucureștenii vor tremura de frig. Din păcate, nu se poate face mai mult

Nicușor Dan spune că și în această iarnă mulți bucureșteni vor tremura de frig din cauza problemelor care apar la rețeaua de termoficare.

„Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a spus Nicușor Dan la postul de televiziune B1.

Nicușor Dan speră ca în acest an Primăria să preia ELCEN și să poată atrage fonduri europene.

Cântărețul american R Kelly, vinovat de multiple infracțiuni sexuale

Artistul american R Kelly a fost găsit vinovat de infracțiuni sexuale care l-ar putea trimite după gratii până la sfârșitul vieții.

Procesul desfășurat într-un tribunal federal din New York a dezvăluit cum acuzatul a pus la punct un mecanism prin care s-a folosit de faima sa pentru a abuza sexual femei și copii timp de peste două decenii.

Kelly, al cărui nume complet este Robert Sylvester Kelly, a fost găsit vinovat de a-și fi folosit reputația și averea pentru a atrage victime cu promisiunea că le va ajuta să urmeze o carieră muzicală.

CNCAV: A început programarea în platformă pentru doza a treia

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat luni seara că a început programarea în platforma electronică pentru doza a treia.

Conform CNCAV, platforma RoVaccinare permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare.

Programările se pot face pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. Prima zi de vaccinare cu doza a treia este marți, 28 septembrie.

CNCAV anunță că toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa pentru administrarea dozei de rapel (booster), indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare.

Când trecem la ora de iarnă

În câteva săptămâni vom trece la ora de iarna și ar putea fi ultimul an în care vom face această trecere.

Astfel, ora se va schimba în noaptea de 30 spre 31 octombrie, iar atunci ora 04:00 va deveni ora 03:00 ca urmare a schimbării orei.

Anul 2021 ar putea fi ultimul în care vom face aceste schimbări. Comisia Europeană a cerut renunţarea la schimbarea orei, dar deocamdata România nu a ratificat încă recomandarea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun