8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Germania susține că a descoperit legătura între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinul AstraZeneca

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Germania susține că a descoperit legătura între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinul AstraZeneca
Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 18/03/2021, 08:00
Actualizat: 18/03/2021, 08:05

Un document al Institutului Paul Ehrlich explică raţiunea din spatele deciziei Germaniei de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca, alături de alte 16 ţări, inclusiv Franţa, Italia şi Spania.

Astfel, un raport al Autorităţii de Reglementare a Vaccinurilor din Germania arată că numărul persoanelor cărora le apar cheaguri de sânge pe creier după ce au primit vaccinul AstraZeneca a fost „statistic semnificativ mai mare” decât numărul mediu al celor care suferă de această problemă în mod normal.

OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca. Între timp, experții săi continuă să evalueze riscurile după apariția cazurilor de tromboză

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, miercuri, că încă evaluează riscurile, însă recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca în baza raportului beneficii-riscuri.

În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile și recomandă continuarea vaccinărilor”, se arată într-un comunicat al OMS, citat de Mediafax.

O persoană din Spania a murit după ce a fost vaccinată cu serul de la AstraZeneca

Spania a anunţat că o persoană a decedat după ce s-a vaccinat cu serul anti-Covid de la compania AstraZeneca. Ministerul Sănătăţii din Spania a informat și despre alt caz de tromboză la o persoană care a fost vaccinată în acelaşi interval de timp.

Autorităţile spaniole au declarat că au fost descoperite alte două cazuri de reacţii adverse la serul produs de compania AstraZeneca. Ambele persoane s-au vaccinat în ultimele 16 zile.

Ambasadorul Rusiei la Washington, rechemat! Putin reacționează după ce a fost amenințat de Biden

Ambasadorul Rusiei la Washington, rechemat! Decizia vine imediat după atacul lansat de Casa Albă la adresa Kremlinului.

Președintele Joe Biden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin și a promis, într-un discurs oficial, că Federația Rusă va plăti pentru amestecul ei în alegerile din SUA, în noiembrie 2020.

Drept răspuns la amenințările americanilor, Putin l-a rechemat la Moscova pe ambasadorul Anatoli Antonov.

Horoscopul zilei de 18 martie 2021. „Taurii” sunt pasionali și profunzi

Horoscopul zilei de 18 martie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. Astăzi se formează la grad perfect sextilul dintre Venus, planeta iubirii, din zodia Pești și Pluto, planeta transformărilor interioare profunde, din zodia Capricorn.

GÂNDUL LIVE. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este invitatul Emmei Zeicescu la ediția de joi, 18 martie 2021, de la ora 18.30

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este invitatul Emmei Zeicescu la ediția GÂNDUL LIVE de joi, 18 martie 2021, de la ora 18.30.

Valeriu Gheorghiță: Peste două milioane de doze de vaccin Pfizer vor veni în România, în aprilie

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a anunțat miercuri seară, la Aleph News, că peste două milioane de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor ajunge în România în aprilie. Acesta a mai adăugat că, la jumătatea acelei luni, se va ajunge la 80.000 de români vaccinați pe zi.

Din prima săptămână a lunii aprilie vom primi aproximativ 511.000 de doze săptămânal. În toată luna aprilie vor fi peste 2 milioane de doze”, a spus Gheorghiță.

Primarii de sector cer majorarea taxelor de parcare! Un loc ar putea costa între 300 si 600 de lei/an. „Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat – miercuri – că a semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicită Consiliului General al Municipiului București (CGMB) creșterea taxelor de parcare. Astfel, dacă cererea lor se aprobă, un loc de parcare ar putea costa între 300 și 600 de lei/an.

Azi am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”, a scris pe Facebook primarul sectorului 2.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului