8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ludovic Orban: Următoarea creștere a alocațiilor va fi de la 1 ianuarie 2022

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ludovic Orban: Următoarea creștere a alocațiilor va fi de la 1 ianuarie 2022
Ludovic Orban / Foto: Mediafax
Publicat: 08/06/2021, 08:31
Actualizat: 08/06/2021, 08:37

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, că următoarea majorare a alocațiilor pentru copii va avea loc pe 1 ianuarie 2022. Guvernul Cîțu trebuie să fie pregătit să emită Ordonanță de Urgență în acest sens.

„Sigur, coaliția își menține angajamentul de a realiza dublarea alocațiilor conform legii. Am stabilit (în coaliție) să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, cum e  amendamentul la legea de adoptarea a Ordonaței care a trecut de Senat și e în dezbaterea Camerei Deputaților. E un amendament depus la Senat și va fi adoptat și de Cameră”, a  declarat Ludovic Orban.

Citește mai mult

Ludovic Orban: Nu s-a ajuns la un acord în coaliția de guvernare privind pensiile

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara că nu s-a ajuns la un acord în coaliţia de guvernare privind pensiile. Acesta a mai spus  că se lucrează la un proiect referitor la toate categoriile de pensii speciale – ocupaţionale, indemnizaţii de diferite tipuri.

Spania a redeschis graniţele pentru toţi turiştii vaccinaţi

Pe aeroporturile din Spania s-au redeschis graniţelor pentru toţi turiştii vaccinaţi, cu excepţia celor din India, Brazilia şi Africa de Sud. Străinii trebuie să prezinte certificatul de vaccinare, dovada că au trecut prin boală sau un test Covid negativ şi să completeze un formular on-line înainte de a se îmbarca în avion.

Romprest face public contractul cu Primăria Sectorului 1. Peste 200 de zile întârzieri la plată, 21 de facturi neachitate!

Război în toată regula între administrația locală a Sectorului 1 și firma Romprest. Ridicarea deșeurilor a devenit o problemă de securitate națională, dacă ne raportăm la reacția europarlamentarului Dragoș Pîslaru, care s-a și grăbit să exporte mizeria de la „1” la Bruxelles, în birourile Comisiei Europene. Dar astea sunt doar vorbe și atacuri sub centură. Să vedem, în schimb, cum stau lucrurile pe hârtie… căci pe străzile din Sectorul 1, ne-am lămurit.

Cascada Bigăr s-a prăbușit

Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei, s-a prăbușit luni din cauze naturale.

Imaginile cu cascada Bigăr înainte de prăbuşire au făcut înconjurul lumii, iar presa internațională a inclus obiectivul într-un top al celor mai frumoase cascade naturale din lume.

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, efectuează o vizită de stat în România

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, efectuează în această săptămână o vizită de stat în România, la invitaţia omologului său, Klaus Iohannis.

Marţi, preşedintele Statului Israel se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu şeful statului român, având programate convorbiri tete-a-tete şi în plenul celor două delegaţii, urmate de declaraţii comune de presă.

Cehia își redeschide granițele pentru cetățenii UE de la 21 iun

Guvernul ceh a anunţat, luni, că doreşte să redeschidă frontierele pentru cetăţenii din UE şi Serbia la 21 iunie, în contextul în care ţara îşi revine treptat după pandemia de Covid-19

Pentru a trece frontierele Cehiei, oamenii vor trebui să prezinte o adeverinţă de vaccinare, un test negativ sau un certificat de recuperare post-Covid-19.

Dispoziţii similare erau deja în vigoare pentru cetăţenii germani, austrieci, croaţi, maghiari, polonezi, slovaci şi sloveni.

Raluca Turcan: Nu pot vorbi despre creșterea vârstei de pensionare cât timp ca speranță de viață și calitate a vieții avem indicatori sub media europeană

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a explicat că majorarea vârstei de pensionare va putea fi debatuta abia atunci când în România vor crește indicatorii referitori la calitatea vieții și speranța de viață.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase