8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicii se tem că în România se propagă o nouă tulpină de SARS-CoV-2, mai ales că au apărut pacienți cu simptome diferite

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicii se tem că în România se propagă o nouă tulpină de SARS-CoV-2, mai ales că au apărut pacienți cu simptome diferite
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 24/10/2021, 08:00
Actualizat: 24/10/2021, 08:07

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a afirmat – sâmbătă – că este posibil ca în România să fi apărut o nouă tulpină COVID.

O serie de simptome diferite au fost constatate la pacienți, astfel că au fost recoltate probe de la câţiva dintre cei spitalizați, pentru a se stabili dacă este vorba de o nouă tulpină.

Maratonul vaccinării: Peste 39.000 de persoane vaccinate anti-Covid în ultimele două zile în Capitală

Peste 39.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid-19 în ultimele două zile în Capitală, dintre care circa 17.000 în cadrul „Maratonului pentru viață”, care a început vineri dimineață și se va încheia luni. În acest interval, sunt deschise non-stop șase centre de vaccinare anti-Covid.

Potrivit datelor transmise de Comitetul naţional de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), în București, de la debutul maratonului până sâmbătă la ora 18.00, s-au vaccinat în total 39.063 de persoane.

CNSU: Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale pentru tratarea pacienților COVID

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) aprobă solicitarea de asistență internațională constând în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC).

Decizia are în vedere nevoia acută de asigurare a medicației și echipamentelor necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19, în contextul crizei de personal medical de specialitate și luând în considerare creșterea exponențială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă.

Arhiepiscopia Bucureștilor pune la dispoziția autorităților toate capelele mortuare disponibile în proximitatea spitalelor

Arhiepiscopia Bucureștilor pune la dispoziția autorităților capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere și capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate.

Biserica își exprimă, astrfel, solidaritatea cu instituțiile și autoritățile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situație provocată până acum de pandemie și apreciază efortul medicilor și al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieții pacienților grav bolnavi.

CNSU: Pacienţii cu forme grave de COVID, transferaţi peste hotare, se vor întoarce în ţară pe banii statului

Pacienții cu forme grave de COVID-19, transferați în străinătate, vor fi aduși în țară pe cheltuiala statului, indiferent dacă este vorba despre repatrierea celor decedați, de pacienți externați ori de pacienți care au nevoie de transport medical, a decis, sâmbătă, CNSU.

Potrivit deciziei CNSU, pentru persoanele care au fost transferate în străinătate pentru că nu au putut primi tratament în România, este necesară susținerea repatrierii pentru a se asigura întoarcerea în țară.

Republica Moldova, amenințată cu sistarea gazelor în pragul iernii de către Gazprom, dacă nu plătește integral datoria

Gazprom a avertizat sâmbătă Republica Moldova că-i va sista livrarea gazelor, începând din 1 decembrie, dacă guvernul de la Chişinău nu plăteşte integral datoria acumulată pentru volumele de gaze contractate în septembrie şi octombrie.

Negocierile dintre cele două părţi sunt în impas şi din cauza preţului cerut de compania rusă pentru un nou contract, relatează presa de peste Prut şi agenţii internaţionale.

Șeful statului, criticat dur în presa germană: Ultimele manevre ale lui Iohannis i-ar putea oferi în curând motive lui Kovesi pentru călătorii în interes de serviciu

Președintele Klaus Iohannis a fost criticat in publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Câștigătorul premiului Carol cel Mare, pe căi greșite”, se intitulează articolul din FAZ.

Autorul Michael Martens punctează că șeful statului declara, înaintea alegerilor parlamentare, că votul a vizat salvarea democrației și a statului de drept, însă principalul său dușman era Partidul Social Democrat.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 24 octombrie 2021. Gemenii au parte de tensiuni în cuplu

Horoscopul zilei de 24 octombrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna traversează astăzi zodia Gemeni și ne susține în comunicare și exprimarea ideilor, însă va face opoziție cu Venus, planeta iubirii, prin urmare trebuie să avem grijă la exprimare pentru a nu-i răni pe ceilalți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului