8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Virgil Musta: De două săptămâni, cu greu mai facem faţă cazurilor COVID severe care necesită internare

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Virgil Musta: De două săptămâni, cu greu mai facem faţă cazurilor COVID severe care necesită internare
Medicul Virgil Musta, despre valul 5 al pandemiei: „Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă”
Publicat: 02/03/2021, 07:58
Actualizat: 02/03/2021, 07:58

Medicul Virgil Musta de la Timișoara spune că Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID și acest lucru se vede și în România. El se așteaptă chiar la o creștere a numărului de cazuri.

„De două săptămâni, cu greu mai facem față cazurilor COVID severe care necesită internare”, a spus Musta, luni seara, la B1TV.

Musta a vorbit, luni seară, despre al treilea val al pandemiei de coronavirus, care se vede deja în cifrele înregistrate în cele mai multe țări din Europa.

„Avem experienţa anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară şi să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut şi la noi şi apoi au crescut. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum (…) Foarte probabil că şi noi urmăm calea Europei, din păcate, şi în curând ne vom confrunta cu un număr şi mai mare de cazuri. În Timişoara şi în Timiş, din păcate, noi deja de două săptămâni simţim această creştere a numărului de cazuri şi presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem faţă cazurilor severe care necesită internare”, a afirmat medicul Musta.

Potrivit acestuia, de fiecare dată când „ne relaxăm”, se constată „revigorarea infecției COVID”.

Beatrice Mahler, despre valul trei al pandemiei: Pacienții care se internează acum sunt mai tineri

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a anunțat că secția ATI din cadrul unității spitalicești pe care o conduce este plină în prezent.

Dascăl înregistrat când înjură elevii la clasa a II-a: „Te ia mama dracului!”

Anchetă la o școală din Iași, după ce un învățător a fost înregistrat când țipă și înjură elevii de clasa a II-a!

Cîmpeanu, reacție după petrecerea lui Selly: „E regretabil, eu mă gândesc că sunt aspecte contradictorii, pentru că am văzut și alte acțiuni, foarte responsabile”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și-a exprimat opinia cu privire la petrecerea dată de vloggerul Selly în weekendul trecut, cu încălcarea normelor anti-COVID.

Viorica Dăncilă, despre Liviu Dragnea: „Nu aș putea spune că m-a sacrificat…”

Fostul premier Viorica Dăncilă a vorbit despre relația sa politică cu Liviu Dragnea.

Monica Pop, despre ministrul Sănătății: „A făcut o afirmație scelerată… Este revoltător, nu pot să cred așa ceva!”

Medicul Monica Pop a vorbit despre afirmația făcută vineri de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la tradițiile de Mărțișor.

Soţia bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti, reţinută pentru complicitate

Soția bărbatului de 68 de ani, care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti, a fost reținută pentru 24 ore, fiind cercetată pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Covid-19 este o „armă biologică”, cred 64% dintre ruşi (SONDAJ)

Covid-19 este o „armă biologică”, cred 64% dintre ruși. Sondajul a fost publicat luni de centrul independent Levada.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult