8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre implementarea certificatului verde în România: „În acest moment nu mai văd urgența”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre implementarea certificatului verde în România: „În acest moment nu mai văd urgența”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (Foto: Alexandra Pandrea/GÂNDUL)
Publicat: 15/01/2022, 08:00
Actualizat: 15/01/2022, 08:05

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Digi 24, că în acest moment certificatul de vaccinare nu mai are rost să fie implementat în România, întrucât efectului lui este destul de redus în acest moment, în plin val cinci al pandemiei de Covid-19.

El a precizat că politicienii nu au vrut să își asume astfel de măsuri, deși s-a dovedit în toate țările unde a fost adoptat că a ajutat la creșterea ratei de vaccinare și implicit protejarea populației în fața virusului SARS-CoV-2.

Marian Vanghelie, fratele său și alți patru inculpați în dosarul „Economatul”, puși sub control judiciar. Șase persoane au fost arestate preventiv

Instanța a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă și a dispus măsura controlului judiciar pentru Marian Vanghelie, fratele său și alți patru inculpați în dosarul „Economatul”.

Decizia Tribunalului București, dată vineri noapte, nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București. Tribunalul București a emis, vineri seară, și primele șase mandate de arestare preventivă în dosarul achiziţiilor supraevaluate de la Economat Sector 5.

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță: Imunizarea de turmă cu Omicron nu face decât să faciliteze acumularea de noi mutaţii a virusului, poate mult mai grave

Coordonatul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghită, a declarat că varianta Omicron trebuie să fie ținută sub control și în niciun caz nu este adeptul unei „imunizări de turmă” așa cum susțin anumiți specialiști, întrucât un astfel de demers nu ar face altceva decât să faciliteze apariția unor noi variante a virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Medicamentul Favipiravir consumat fără atenta supraveghere a unui medic specialist poate să afecteze foarte serios fertilitatea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Digi24, că în acest moment sunt negocieri accelerate cu producătorii antiviralelor inovative, iar acestea vor fi utilizate numai la recomandarea medicului specialist, întrucât au efecte adverse foarte serioase.

Medicul atrage atenția că medicamentul Favipiravir, consumat fără atenta supraveghere a unui medic poate să afecteze foarte serios fertilitatea atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor.

EMA confirmă o boală a măduvei spinării printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca

Un comitet de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente, EMA, a recomandat, vineri, adăugarea unei afecțiuni rare a măduvei spinării printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca, relatează Reuters.

Tot vineri, comitetul EMA și-a reiterat recomandarea privind includerea unui avertisment similar în prospectul vaccinului unic al Johnson & Johnson.

Mielita transversă reprezintă o inflamație a măduvei spinării și poate provoca slăbiciune la nivelul brațelor sau picioarelor și probleme senzoriale, după cum poate afecta și funcționarea vezicii urinare sau a intestinului.

Valeriu Gheorgită: Anticorpii obținuți din prima schema de vaccinare scad de zece ori în cazul variantei Omicron. Doza booster restabilește nivelul anticorpilor la 90%

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghită, a declarat vineri, la Digi 24, că nivelul anticorpilor dați de prima schema de vaccinare scad de zece ori în cazul infecției cu varianta Omicron.

Medicul a precizat că doza booster restabilește nivelul anticorpilor la 90%. De asemenea, masca de protecție rămâne una din măsurile de bază care ne protejează de infectare.

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

Mircea M., unul dintre martorii tragediei de pe strada Laminatorului din București, a vorbit, în exclusivitate pentru Gândul, despre momentul în care polițistul a intrat cu mașina în cele două fete. Bărbatul a fost unul dintre cei care au apelat 112, imediat ce a văzut accidentul, dar și cel care a stat alături de Marina, fetița care a supraviețuit.

„Când voiam să intru în curte, am întors din instinct capul și, pe trecerea de pietoni, le-am văzut pe cele două fete traversând normal. Câteva secunde mai târziu, am văzut mașina de poliție care le-a lovit. Pe una a ridicat-o în aer și a proiectat-o pe asfalt, însă înainte a mai mers cu ea aproximativ 50 de metri pe capotă. Dacă se oprea din timp, fata ajungea pe asfalt, dar mașina nu a avut nicio intenție de frânare sau să evite impactul. Fetița care a fost cu un pas mai în spate față de cealaltă a căzut lângă trecerea de pietoni și avea piciorul rupt”, mărturisește bărbatul.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2022. Leii pot avea parte de tensiuni în cuplu

Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Mercur retrograd din zodia Vărsător și Uranus retrograd din zodia Taur formează un aspect tensionat de cuadratură care ne va influența aceste zile. S-ar putea să spunem lucruri care să-i surprindă pe cei din jur, dar și noi să fim luați pe nepregătite de ceea ce auzim. Trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu încăpățânarea și să nu credem chiar tot ce auzim.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...