8 ȘTIRI DE LA ORA 8. OMS recomandă două noi medicamente pentru tratarea COVID-19, după ce a crescut numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. OMS recomandă două noi medicamente pentru tratarea COVID-19, după ce a crescut numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 16/01/2022, 08:00
Actualizat: 16/01/2022, 08:01

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă două noi medicamente pentru tratarea infecţiei de COVID-19, după ce a crescut numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron. Este vorba de baricitinib (cunoscut sub numele de „Olumiant”), un medicament oral utilizat în mod obişnuit pentru a trata artrita reumatoidă în cazul pacienţilor cu simptome severe sau critice.

De asemenea, un alt tratament recomandat se bazează pe administrarea de corticosteroizi. OMS a recomandat, încă de acum câteva luni, utilizarea medicamentului cu anticorpi antivirali monoclonali – Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GSK – pentru tratarea simptomelor uşoare sau moderate la pacienţii cu risc crescut de spitalizare, inclusiv la pacienţii în vârstă, imunocompromişi şi nevaccinaţi.

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea. Este al treilea în ultimele 24 de ore

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs, sâmbătă seara, la ora 23.51, în județul Vrancea, potrivit Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Este al treilea, în 24 de ore.

Sistemul electronic de rezervări al CFR Călători funcționează normal. Defecțiunea apărută vineri a fost remediată

CFR Călători a anunțat sâmbătă seara, prin intermediul unui comunicat, că defecțiunea apărută vineri la sistemul electronic de rezervări a fost remediată. De asemenea, compania și-a cerut scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Peste 5,5 milioane de persoane au murit de COVID în întreaga lume de la începutul pandemiei

Peste 5.5 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume, de la finalul anului 2019, conform ultimului bilanţ actualizat de Universitatea Johns Hopkins.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA ( 849.061). Brazilia este pe locul doi, cu 620.796 de decese, urmată de India (485.350) şi Rusia (319.911). În același timp, numărul dozelor de vaccin administrate în întreaga lume depășește 9,5 miliarde de doze – un număr mai mare decât întreaga populație a planetei la acest moment.

EXCLUSIV | Marian Vanghelie dezvăluie cum l-a presat procurorul pe fratele lui să facă declarații împotriva sa. Cine este denunțătoarea din dosar

După ce a fost plasat sub control judiciar, Marian Vanghelie – fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei – a dezvăluit câteva detalii foarte importante legate de dosarul în care este pus sub acuzare pentru trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat în legătură cu activitățile comerciale derulate prin ECONOMAT.

Marian Vanghelie nu este deloc resemnat cu privire la situația în care se află, considerându-se nevinovat și o țintă a unora care vor neapărat să îl vadă în pușcărie.

Premieră la Spitalul Militar ”Dr. Carol Davila”. Primul transplant de cord, dar și prima prelevare multi-organ şi multi-ţesut în 2022

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) a realizat vineri, 14 ianuarie 2022, prima prelevare de cord din istoria sa medicală în Programul Național de Transplant. Întreaga procedură s-a derulat în cadrul protocolului de prelevare multi-organ şi multi-ţesut.

Donatorul a fost o pacientă, internată în stare critică în Secţia ATI, o tânără în vârstă de 20 de ani, declarată în moarte cerebrală pe baza diagnosticelor formulate de o echipă medicală multidisciplinară, conform protocoalelor naționale în vigoare.

Cele mai afectate județe de coronavirus. Capitala, fruntașă la numărul de infecții. Incidența națională trece de 3 la mia de locuitori

Capitala a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, respectiv 1.389. Fruntașe sunt și județele Timiș – 642 cazuri, Cluj – 595 cazuri, Suceava – 488 cazuri, Ilfov – 367 cazuri și Bihor – 363 cazuri. Cele mai puține cazuri au fost diagnosticate în județul Mehedinți – 29.

Horoscopul zilei de 16 ianuarie 2022. Capricornii se confruntă cu propriile lor temeri

Horoscopul zilei de 16 ianuarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Soarele din zodia Capricorn se întâlnește astăzi într-o conjuncție cu Pluto, aspect care poate scoate la suprafață lucruri ascunse, atât care țin de cei din jur, cât și legate de propria noastră persoană. Este de preferat să ne controlăm autoritatea și tendința de a-i manipula pe ceilalți și nici noi să nu cădem pradă acestor atitudini.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația