EXCLUSIV. Marian Vanghelie dezvăluie cum l-a presat procurorul pe fratele lui să facă declarații împotriva sa. Cine este denunțătoarea din dosar

EXCLUSIV. Marian Vanghelie dezvăluie cum l-a presat procurorul pe fratele lui să facă declarații împotriva sa. Cine este denunțătoarea din dosar
Marian Vanghelie | Foto - Mediafax/ Marian Ilie
Publicat: 15/01/2022, 18:07
Actualizat: 15/01/2022, 18:55

După ce a fost plasat sub control judiciar, Marian Vanghelie – fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei – a dezvăluit câteva detalii foarte importante legate de dosarul în care este pus sub acuzare pentru trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat în legătură cu activitățile comerciale derulate prin ECONOMAT.

Marian Vanghelie nu este deloc resemnat cu privire la situația în care se află,  considerându-se nevinovat și o țintă a unora care vor neapărat să îl vadă în pușcărie.

“E o mizerie mai mare și mai urâtă decât prima pe care mi-au făcut-o. Imaginați-vă unde s-a ajuns. În timpul anchetei la DNA, procurorul i-a propus fratelui meu să scrie de mine și el nu a vrut. Dar au încercat asta. Să știți că pe unii dintre cei care sunt în dosarul ăsta nu i-am văzut în viața mea!”, a declarat Marian Vanghelie.

Acest aspect grav a fost, de altfel, adus la cunoștința instanței și de avocații fraților Vanghelie, în timp ce se judeca cererea de arestare, iar judecătorul l-a întrebat pe Paul, fratele lui Vanghelie – prezent în boxă – dacă așa este. Acesta a confirmat presiunea făcută de procurorul DNA asupra sa.

Trebuie precizat că avocatul Mihai Drăgan, apărătorul lui Marian Vanghelie, a confirmat – pentru Gândul – aceste detalii.

Despre denunțătoarea din dosar: “Are denunțuri cu grămada și împotriva altora. A devalizat tot ce a putut și acum vrea să scape!”

Întrebat de Gândul care sunt probele din dosar în defavoarea sa, Marian Vanghelie a fost categoric și a devoalat lucruri neștiute despre denunțător.

“Denunțătoarea asta, Diaconescu Nicoleta, cu asta se ocupă. Face denunțuri la toată lumea, ea a făcut și denunțul în cazul fostului general de la STS (n.red. – Florin Mihalache), acuzat acuma de luare de mită, numai că, ce să vezi, generalul  a venit în instanță, când să fie arestat, cu contractul prin care dovedea că banii primiți de la ea erau de fapt datorie a ei către general și el a depus contractul de împrumut la instanță. De aia nici nu l-au arestat. Diaconescu asta mai are denunțuri cu grămada și împotriva altora. Ea e aia care a devalizat tot ce a putut, dar tot ea le face plângeri altora ca să scape, că are mai multe dosare și e acuzată și în dosarul ăsta. Să știți că nu mă las, chiar dacă vor să mă termine. Am spus și la instanță, am întrebat cum calculează DNA ce e mai mare sau mai mic la un preț, de ce e atâta un produs și nu doar atâta? Dar cu facturile la energie de șapte ori mai mari de ce nu se pune problema la fel?”, a declarat Marian Vanghelie, în exclusivitate pentru Gândul.

”Și pe urmă, încă ceva. E un mister de unde au scos ei prejudiciu. Nici nu există expertiză. Iar Economatul, pe perioada aia, a avut profit. Cum adică a fost prejudiciat? Sunt multe lucruri în neregulă. Acuma, același procuror a cerut la instanță și redeschiderea dosarului clasat, al meu, cu Salubritatea. Și aici e ceva foarte ciudat…”

Marian Vanghelie

La finalul discuției cu Marian Vanghelie, acesta a subliniat că este îngrijorat de situația în care se află, dar nu se va lăsa și va lupta până la capăt pentru adevăr. “Sunt îngrijorat, dar nu mă voi opri. Deși îmi e frică, demnitatea mea e mai mare decât frica!”

Instanța a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă

Instanța a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă și a dispus măsura controlului judiciar pentru Marian Vanghelie, fratele său și alți patru inculpați în dosarul „Economatul”.

Decizia Tribunalului București, dată vineri noapte, nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

După decizia instanței, Marian Vanghelie, fratele lui și ceilalți patru au interdicție de a părăsi țara și sunt obligați să mearga săptămânal la Poliție, pentru verificarea respectării măsurilor din cadrul controlului judiciar.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”