EXCLUSIV | Dosarul Sabinei, tânăra ucisă și incendiată într-o valiză, ajunge în instanță. Procurorii au finalizat rechizitoriul după cinci luni de la crima șocantă din Giurgiu

EXCLUSIV | Dosarul Sabinei, tânăra ucisă și incendiată într-o valiză, ajunge în instanță. Procurorii au finalizat rechizitoriul după cinci luni de la crima șocantă din Giurgiu
Dosarul morții Sabinei Mircea ajunge în instanță

Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a decis trimiterea în judecată a persoanelor acuzate de uciderea Sabinei Mihaela Mircea.

Trupul ei a fost găsit, la finalul lunii octombrie 2020, pe un câmp dintre localitățile Ghimpați și Valea Plopilor din județul Giurgiu, într-o valiză.

Tânăra a fost ucisă și mai apoi incendiată.

Cinci luni a durat ancheta procurorilor în cazul acestei crime, dosarul fiind acum la Tribunalul Giurgiu, cu toate acuzațiile și probele strânse în anchetă.

Inculpații, trimiși în judecată pentru crimă și profanare de cadavre

Surorile Elena și Silvia Constantin, precum și Giani Dinu, care le-ar fi ajutat pe cele două să transporte cadavrul și să-l incendieze, vor fi judecați pentru omor și profanare de cadavre.

Cele două au recunoscut în fața anchetatorilor că au comis crima. Femeile au invocat un motiv absolut halucinant, încercând să îi convingă pe anchetatori că, de fapt, victima ar fi încercat să se sinucidă, iar ele au omorât-o din greșeală, în timp ce încercau să o resusciteze.

Inițial, ele au negat cu vehemență că au comis crima, dar, puse în fața probelor, au cedat.

Cum au fost prinse cele două surori?

Procurorii giurgiuveni și judiciariștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române au explicat cum au reușit să-i identifice și să-i prindă pe presupușii criminali care, anul trecut, chiar în seara de Halloween, au omorât-o pe Sabina Mircea și care ulterior i-au băgat trupul într-o valiză și i-au dat foc pe un câmp aflat între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor, din județul Giurgiu, aflat la aproximativ 50 de kilometri de București.

Conform unei comunicări oficiale al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, echipa de anchetă a reușit, după vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, să stabilească exact cu ce mașină a fost transportat cadavrul Sabinei Mircea.

În acest fel, dar și după audierea mai multor martori, anchetatorii au reușit să afle cine a condus autoturismul respectiv și unde locuiește.

Așa au ajuns autoritățile la o adresă din cartierul bucureștean Ferentari, la care locuiau trei persoane, un bărbat și două femei, care sunt surori. Tot acolo, era parcată și mașina care apărea în imagini.

Anchetatorii au descins la adresa respectivă, iar cei trei suspecți au fost duși la Giurgiu, pentru audieri.

Conform unor surse apropiate anchetei, la momentul respectiv, polițiștii și procurorii aveau deja probe suficiente conform cărora crima ar fi fost comisă de cele două femei, iar bărbatul le ajutase să bage cadavrul în geamantan și îl transportase pe câmp, unde îi dăduse foc.

Potrivit unor surse judiciare, tânărul Giani Dinu, în vârstă de doar 21 de ani, care le-a ajutat pe cele două surori să bage în geamantan și să ducă victima pe câmpul din județul Giurgiu, între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor, a mai avut probleme cu legea.

Sabina Mircea ar fi fost lovită în cap cu o toporișcă

Anchetatorii au stabilit că Sabina Mircea era prostituată și locuia împreună cu cei trei. În noaptea crimei, ar fi avut loc o ceartă, în urma căreia femeia a fost omorâtă după ce a fost lovită în cap cu corp dur, greu, dar în același timp ascuțit, cel mai probabil o toporișcă.

Ulterior, așa cum GÂNDUL.RO a informat la acea vreme în exclusivitate, cei trei au recunoscut ca au omorât-o în bataie pe Mihaela Sabina-Mircea, apoi au transportat- o cu mașina Silviei Constantin pe câmpul din județul Giurgiu și, împreună, au hotărât să o incendieze.

La scurt timp, medicii legiști au stabilit și cauza morții: șoc traumatic și hemoragic. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au mai stabilit și că această crimă a fost comisă chiar în locuința din Ferentari.

„Autopsia nu a evidențiat că Mihaela Sabina-Mircea ar fi fost abuzată sexual, iar cauza morții este stabilită cert în raportul medico-legal: șoc traumatic și hemoragic, nu moarte prin otrăvire. Faptul că s-a găsit insecticid în corpul victimei dovedește că ea a înghițit acest lichid, dar nu într-o cantitate care să fi dus la deces”, au transmis la acea dată surse judiciare, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Dosarul morții Sabinei Mircea. Inculpați: „Ne-am certat pentru că a făcut sex cu minori!”

Potrivit unor surse judiciare, după mai multe runde de interogatorii susținute, Silvia Constantin, zisă Samira, una dintre surorile bănuite că i-au luat viața femeii, ar fi mărturisit că relațiile cu victima, pe care o găzduia în apartamentul ei, din cartierul bucureștean Ferentari, s-ar fi stricat cu două sau trei zile înaintea crimei, după ce Sabina Mircea ar fi făcut sex, contra cost, cu mai mulți băieți minori.

Procurorul a explicat că, în urma cercetărilor, a reieșit că Sabina Mircea s-a mutat în apartamentul din cartierul Ferentari, care aparținea surorilor criminale, încă de la sfârșitul lunii mai a anului trecut.

De altfel, referitor la acest aspect, surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru GANDUL.RO, că, în acea perioadă, Sabina Mircea lucra ca dansatoare la bară într-un club din Centrul Vechi. Acolo, aceasta ar fi cunoscut-o pe una dintre surorile Constantin, care era colegă cu ea.

Odată cu închiderea clubului, generată de impunerea stării de urgență, fosta colegă i-ar fi propus să facă videochat. Așa ar fi ajuns, Sabina Mircea, să intre în familia surorilor Silvia, zisă Samira și Elena Constantin și să locuiască împreună cu ele dar și cu cei cinci copii ai acestora. În același apartament, spun procurorii, mai stătea și Giani Dinu, concubinul uneia dintre surori, cunoscut de autorități drept un infractor notoriu.

Cinci luni mai târziu, la data de 30 octombrie, între Sabina Mircea și surorile Constantin a izbucnit un conflict. Procurorii spun că cearta a degenerat repede în bătaie, iar Sabina a fost atacată de cele două femei și de Geani Dinu, care au lovit-o cu pumnii și cu picioarele, dar și cu un corp dur. Până acum însă, spun procurorii, acest obiect nu a fost găsit.

După ce au văzut că femeia a murit, cei trei au băgat-o într-un troller și au urcat-o în portbagajul mașinii Samirei, sigura dintre ei care, de altfel, are permis de conducere. Ulterior, au mers împreună până la locul în care au dat foc trupului victimei. Transportatea de la mașină până pe câmp și incendierea geamantanului ar fi durat, după calculul procurorilor, aproximativ șapte minute.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
„Feroce și fără milă”: Un bărbat și-a ucis fosta iubită și pe noul ei partener,...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
"Nu se mai poate repara nimic". Cazul românului rămas fără penis din cauza unei erori...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Au renunţat la agitaţia din Capitală şi s-au mutat la ţară! Cum arată casele vedetelor...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Totul a fost filmat! Ce s-a întâmplat, de fapt, la priveghiul lui Mile Povan! Imaginile...
Un val de praf saharian traversează România! Care au fost cele mai afectate zone
Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că...
Cum a reușit un livrator Glovo să stârnească o avalanșă de emoții în rândul românilor?...
INCREDIBIL ce se ascundea lângă o stea! „Niciodată nu mi-am imaginat că...
Marea actriță a spus adio lumii! Drum lin! O să ne lipsești
Monica Bîrlădeanu nu mai are răbdare. L-a băgat pe Valeriu Gheorghiță în ședință
Zi mare pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril! Întrega familie a boxerului le-a fost alături...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
A fost inaugurat Satul Olimpic de la Paris 2024