8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Premierul Nicolae Ciucă: „Nu suntem în niciun fel de pericol să nu putem asigura uleiul comestibil necesar pentru consum”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Premierul Nicolae Ciucă: „Nu suntem în niciun fel de pericol să nu putem asigura uleiul comestibil necesar pentru consum”
Premierul Nicolae Ciucă / Sursa: Guvernul României
Publicat: 16/04/2022, 08:00
Actualizat: 16/04/2022, 08:29

Premierul s-a întâlnit cu fermierii şi procesatorii din industria agroalimentară şi a vizitat, vinerim o fabricî de ulei de la Buzău, după care a dat asigurări că există materie primă până la sfârşitul anului.

Nicolae Ciucă a dat asigurări că România nu se va confrunta cu o criză a uleiului alimentar. „România are un potențial agricol extraordinar”, a spus premierul.

Ciitiți mai multe, aici.

EXCLUSIV | Șefii de la Permise și Înmatriculări, anchetați după ce și-ar fi aranjat propriile examene auto. Ofițerii DGA au ridicat documente

Mai mulți șefi din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor București fac obiectul unui dosar instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorilor DNA. Aceștia și-ar fi aranjat propriile examene pentru obținerea dreptului de a conduce motociclete, camioane, tractoare și chiar autobuze și tramvaie, în unele cazuri. Anchetatorii au fost, în această săptămână, la sediul instituției, dar și la două școli de șoferi, de unde au fost ridicate documente.

Citiți mai multe, aici.

România este obligată să primească în continuare doze de vaccin anti-COVID, deși două milioane de doze deja livrate au expirat. Cum explică Alexandru Rafila situația

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Craiova, că România este obligată să primească în continuare vaccinuri anti-COVID, cu toate că aproximativ două milioane de doze de ser au expirat în țara noastră.

Citiți mai multe, aici.

Legea offshore a fost depusă la Parlament. Ministrul Energiei: „Românii vor avea gaz românesc în case”. Traseul legislativ

Bani mai mulți la buget, fără cheltuieli publice, dezvoltarea afacerilor pe orizonală, mai multe locuri de muncă, o creștere a securității energetice și o scădere a dependenței față de resurse externe, „gazul rusesc”, pe lângă un impact mai redus asupra mediului reprezintă o parte dintre avantajele menționate în expunerea de motive a unuia dintre cele mai disputate și așteptate proiecte de acte normative din ultimii ani, Legea offshore. Pe scurt, e vorba de gaze românești exploatate din Marea Neagră, venituri anuale de peste un miliard de dolari pe an și peste 30.000 de locuri de muncă anual, dacă proiectul va trece de Legislativ, așa cum arată susținerea exprimată de coaliția de guvernare, și va fi promulgat de șeful statului.

Citiți mai multe, aici.

Portugalia a trimis peste 200 de militari de elită în România, ca parte a unei misiuni NATO de descurajare a Rusiei

Peste 200 de militari portughezi de elită au sosit vineri în România, ca parte a unei misiuni NATO de descurajare a Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Citiți mai multe, aici.

Mesajul ironic al ministrului ucrainean al Apărării după scufundarea crucişătorului Moskva: O navă-amiral rusă este un loc bun pentru scufundări

Informația că nava Moskva a Rusiei a fost distrusă în urma unui atac al ucrainenilor a provocat un val de ironii pe rețelele de socializare.

Citiți mai multe, aici.

Rusia susține că a dejucat un atac terorist care viza o facilitate militară

Patru membri ai unei grupări militante islamiste au fost reținuți în regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova, a anunțat vineri, 15 aprilie, Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia.

Citiți mai multe, aici.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 16 aprilie 2022. Lună Plină în zodia Balanță

Astăzi are loc Lună Plină în zodia Balanță, eveniment astrologic menit să aducă schimbări în relațiile noastre, fie ele profesionale, fie ele sentimentale. Este un moment al apogeului, al transformărilor noastre vizavi de ceilalți, un moment al încheierii unei etape. Este foarte probabil ca unele relații să se încheie definitiv acum, mai ales acele relații toxice.

Citiți sfatul astrologului, aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun