EXCLUSIV | Șefii de la Permise și Înmatriculări, anchetați după ce și-ar fi aranjat propriile examene auto. Ofițerii DGA au ridicat documente

EXCLUSIV | Șefii de la Permise și Înmatriculări, anchetați după ce și-ar fi aranjat propriile examene auto. Ofițerii DGA au ridicat documente
Caracter ilustrativ/Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 15/04/2022, 19:02

Mai mulți șefi din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor București fac obiectul unui dosar instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorilor DNA. Aceștia și-ar fi aranjat propriile examene pentru obținerea dreptului de a conduce motociclete, camioane, tractoare și chiar autobuze și tramvaie, în unele cazuri. Anchetatorii au fost, în această săptămână, la sediul instituției, dar și la două școli de șoferi, de unde au fost ridicate documente.

Ofițerii DGA au descins, marți și miercuri, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor și la două școli de șoferi din București, de unde au ridicat documente legate de un presupus dosar de corupție.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că ar fi vorba despre un denunț depus la DGA, cu aproximativ două luni în urmă, de fostul șef al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), comisarul șef Florin Cătană.

În acest sens ar fi vorba despre mai multe examene susținute de mai mulți factori de decizie din cadrul Serviciului Permise de Conducere București, care nu ar fi fost promovate în mod corect.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că în 2019 fișele de post pentru ofițerii DRPCIV au fost schimbate, iar aceștia au fost obligați, prin lege, să dețină toate categoriile de permis de conducere.

Ca urmare, mai mulți șefi care își ocupau funcțiile prin împuternicire și care așteptau ca posturile să fie scoase la concurs s-ar fi grăbit să obțină dreptul de a conduce pentru categoriile A (motociclete), C (camioane), E (camioane cu remorcă), dar și tractoare, autobuze și tramvaie.

Undeva în cursul anului 2020, agentul Petruța Brebenel, care ocupa funcția de secretar al comisarului Crinu Simene, șef al Biroului Examinări, intenționa să se dea concurs pentru intrarea în corpul ofițerilor. Ca urmare, într-un interval de cinci zile, aceasta ar fi susținut și promovat probele practice pentru trei categorii.

Pentru permisul categoria A, Petruța Brebenel a susținut proba practică odată cu șefa Serviciului Regim Permise și Înmatricularea Autovehiculelor București, comisar șef Oriana Ani Albert. Cele două ar fi susținut examenul în plină iarnă, în luna decembrie, la o dată la care ar fi fost singurele persoane programate.

Conform anchetatorilor, examenul ar fi fost programat pentru ora 12.00, la un poligon din Militari, iar în jurul orei 13.00 polițistul examinator a și introdus rezultatele în sistemul informatic. Pentru că acesta nu ar fi avut timp fizic să le examineze pe cele două și să ajungă apoi, cu rezultatele, la sediul DRPCIV din Șoseaua Pipera, a lăsat de bănuit că proba practică nu ar fi avut loc, mai ales că examenele pentru motocicliști nu sunt înregistrate video.

Ulterior, Oriana Ani Albert ar fi susținut și examenele pentru categoriile C și E, cu toate că, spun surse din rândul anchetatorilor, dosarele de examinare ar fi fost expirate.

Comisarul șef Florin Cătană: „Este o anchetă în curs”

Surse din rândul anchetatorilor au mai dezvăluit că, la dosar ar exista și o informație legată de modul în care a dat examen pentru conducerea tramvaiului, la jumătate lunii decembrie a anului 2020, chiar șeful Biroului Examinări, comisarul Crinu Simene. În acest sens, acesta ar fi dat examen fără martor, așa cum impune legea.

În același timp, ofițerii anticorupție ar verifica și o informație potrivit căreia, Oriana Albert, Crinu Simeme și Sandu Teudor, director adjunct SPCRPCIV București, ar fi susținut o probă teoretică într-o sala de rezervă, în care nu funcționau camerele de supraveghere și de unde ar fi dat examen de la același calculator.

Contactat telefonic, comisarul șef Florin Cătană, fostul director al DRPCIV a confirmat, pentru Gândul, ancheta ofițerilor anticorupție. „Este o anchetă în curs. Dacă ar fi să vă ofer amănunte, ar însemna să fac publice date dintr-un dosar penal aflat în lucru. Vă recomand ca, pentru mai multe informații, să vă adresați DGA”, a spus comisarul șef Cătană.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens