8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Prefectura Capitalei a anunțat noi reguli de protecție anti-COVID în București, după ce rata de infectare s-a apropiat de 13%

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Prefectura Capitalei a anunțat noi reguli de protecție anti-COVID în București, după ce rata de infectare s-a apropiat de 13%
FOTO - caracter ilustrativ: Pexels.com
Publicat: 10/10/2021, 08:00
Actualizat: 10/10/2021, 08:11

Prefectul Capitalei, Georgiana Văcaru, a anunțat  – sâmbătă – că CMBSU (Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență) va lua de urgență noi măsuri de restricție, după ce Bucureștiul a ajuns la incidența de 12,65 la o mie de locuitori.

Astfel, angajatorii care au mai mult de 50 de angajați au obligația de a împărți personalul în grupe astfel încât sosirea și plecarea să aibă loc la diferență de cel puțin o oră. Mai mult, jandarmii și polițiștii vor patrula mai des în spațiile publice, în mod concret în târguri, piețe și mall-uri.

Noi măsuri de prevenire și în județul Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 13%. Printre ele, purtarea măștii de protecție și restricții de circulație pe timpul nopții

Autoritățile din Ilfov au impus noi reguli în județ, printre care sunt purtarea măștii de protecție și restricțiile de circulație pe timpul nopții. Măsurile au fost luate după ce rata de infectare în județul Ilfov a ajuns la 13,60%.

Comitetul pentru Situații de Urgență Ilfov a decis sâmbătă că începând de duminică purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise cu excepțiile stabilite de autoritățile de la București.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 10 octombrie 2021. Săgetătorii își recapătă optimismul

Horoscopul zilei de 10 octombrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna trece astăzi prin zodia Săgetător și ne oferă o mai mare doză de optimism, chef de viață și energie, însă trebuie să avem grijă să nu facem excese.

Raport INSP: 38.604 de români care s-au vaccinat cu două doze în perioada decembrie-septembrie au făcut COVID-19 după rapel

Peste 38.600 de români care s-au vaccinat cu două doze în perioada decembrie-septembrie au făcut COVID-19 după rapel, potrivit unui raport de vineri al Institutului Național de Statistică (INSP).

Dintre aceștia, cei mai mulți au dezvoltat boala după patru luni de la rapel. Cele mai multe infectări ale persoanelor complet vaccinate, respectiv 33.976, s-au produs în septembrie.

Spitalul Mobil de la Leţcani va fi redeschis marţi, la 8 luni după ce a fost închis. Vor fi disponibile şase paturi ATI pentru pacienţii cu COVID-19

Spitalul Mobil de la Lețcani va fi redeschis marți, 12 octombrie, după 8 luni în care a fost închis pentru curățenie. Potrivit șefului DSP Iași, acolo vor fi tratați pacienți cu forme grave de COVID-19.

Şeful DSP Iaşi a spus că în prima fază vor fi disponibile şase paturi de terapie intensivă pentru bolnavii Covid, iar după câteva zile va mai fi deschis un salon cu încă şase paturi.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Am cerut ca testele de salivă să ajungă cât mai repede în școli”

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână cu teste de salivă care vor fi autoadministrate, a declarat sâmbătă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Statul va cumpăra 70 de milioane de teste de salivă pentru testarea elevilor, decizia fiind luată sâmbătă în CNSU. Fondurile vin de la Fondul de rezervă al Guvernului.

Incident la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Secția ATI a rămas, timp de 10 minute, fără curent electric. Bolnavii Covid-19 au fost ventilați mecanic

Situație critică la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii au ventilat manual pacienții mai bine de 10 minute, după ce au sărit siguranțele în noul ATI Covid. Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență susține că medicii sunt speriați și nu mai acceptă nici măcar un pat să fie introdus la ATI.

Colorantul din guma de mestecat și produsele de patiserie care riscă să deterioreze ADN-ul uman. UE îl interzice, de anul viitor

Dioxidul de titan, un colorant folosit la guma de mestecat, produse de patiserie, suplimente alimentare, supe şi bulion va fi interzis în UE, începând din 2022. Un aviz ştiinţific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară a arătat că acesta poate duce la deteriorarea ADN-ului uman.

Statele membre au aprobat, vineri, propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...